BMW 118i (2007)

BMW 118i (2007)

Uitvoering118i
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Ok. Als ie rijdt is het een fijne auto. Maar nadat ik de laatste maand alweer twee keer een flinke storing had (uitval van een van de verstuivers waardoor mijn 118i ineens gedegradeerd is tot een 113i met ongebalanceerde motor...) begin ik nu wel serieus te twijfelen aan de betrouwbaarheid van BMW. (of aan de kunde van mijn dealer, Ekris Utrecht)

Ik heb - naar het schijnt - een van de eerste 3-deurs uitvoeringen in Nederland. Zwart met verchroomde sierlijsten rondom de ramen. Absolute aanrader.

Verder...het is een Business Line + Cupsport. Met opwaardering naar 17’ velgen (type 256) en ik heb de PearlPoint bekleding Oranje. Mooie combi.

Maar goed. Het gaat natuurlijk om het rijden. Best ok. De motor (is een 2 liter, inderdaad vreemd dat de auto 118i heet) is stil, soepel en toerengierig. Er zit ook een fijn geluid in, beetje donker bij lage toeren - heeft iets zescilinder-achtigs. Dit allemaal onder de voorwaarde dat alle vier cilinders draaien...

Gemiddeld verbruik is 7.2L/100km.

Kiezen tussen diesel of benzine? In alle eerlijkheid: de diesel is veeeel sneller dan de 118i, met name door het gigantische koppel. Maar de benzinemotor past op de een of andere manier prima bij de drie-deurs 1. Ik denk door het beschaafde, stille karakter.

Algeheel comfort vind ik goed. Vering en demping zijn stevig, maar daar wen je wel aan. Twijfel je hierover, ga dan wel proefrijden. Een gemiddelde Golf is een donzen dekbed in vergelijking tot deze 118i met sportonderstel.

Start/stop-systeem: klinkt erg groen, maar ik heb hier al twee keer compleet door stilgestaan. Goed voor het milieu, slecht voor je eigen hart.

Ruimte? Ben een keer met drie personen op wintersport geweest. Inclusief ski's in de auto. Dat ging goed. Wel erg gezellig.

Al met al. Mooie, chique auto. Betrouwbaarheid onvoldoende.

Twee keer totale stilstand door falend start/stop-systeem.

Twee keer motorproblemen door uitval in verstuivers.

Ben niet verbaasd dat Audi tegenwoordig meer auto's dan BMW verkoopt....

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE BMW 1-serie