BMW 118d (2007) #3
Uitvoering | 118d |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Eindelijk hij is is er als 3 drs! Het ontbreken van een 3drs. model van de 1 serie was voor mij een reden om mijn 3 serie compact E46 (ook niet moeders mooiste, ik weet het) in 2005 in te ruilen voor een Mini Cooper S en niet tegen een 1 serie. Maar goed na een jaar met heel veel plezier, maar ook met heel veel ergenissen (krakende ramen, een krakend panoramadak een gemiddeld verbruik van 1 op 8 ofzo om maar wat te noemen) rond gehobbelt te hebben en een hele korte romance met een bmw 318CI cabrio, rij ik nu sinds 4 weken in mijn 118d 3 drs. cupsport, businessline. De auto is helemaal naar persoonlijke wens samen gesteld. Xenon, 18’ lm, chromen raam omlijsting, sportonderstel, pdc en binnen opgeleukt met navi, sportstoelen (cupsport pakket), regensensor en nog wat veel te dure opties..... Maar goed, voor niets gaat de zon op en niemand heeft mij gedwongen deze auto aan te schaffen. De auto is gechipt, maar ik vraag me soms af waar die extra pk’s en nm’s zijn als ik op kruissnelheid, zeg 120 km/u, rij en gas geef. De eerste 3 versnellingen trekt de auto super, daarna en eenmaal op snelheid is de pit er wel uit. Onze andere auto, een 320d uit 2006, dus met 163pk is (gevoelsmatig) vele malen sneller en explosiever dan mijn gechipte 118d. Ik moet daar overigens wel weer bij opmerken dat de 320d ook vele malen rumoeriger is en een stuk onbehouwener overkomt dan de 118d. De 320d wordt hier in huis ook wel oneerbiedig de taxi genoemd, met een schuin oog naar de aloude stinkende, walmende en ratelende MB E klasse van pakweg 10 jaar geleden. Maar goed, al met al is de 118d een heerlijk comfortabele (stil) en toch sportieve (onderstel en besturing) compacte auto die super netjes is afgewerkt (vooral het interieur heeft hierbij geprofiteerd van de up-date). Heb er nog geen moment spijt van gehad dat ik mijn cabrio er voor bij de dealer heb achter gelaten, voor mij is de auto als een maatpak, ik trek hem aan en hij zit als gegoten.
geen