BMW 116i (2009) #3

Uitvoering116i
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

BMW1

Eindelijk is het zo ver onze eerste BMW. Onze droom, we hebben altijd gezegd eens kopen we een BMW en nu is het geheel onverwacht ervan gekomen. Door toeval kregen we te horen dat bij BMW een mooi actie loopt, de standaard dingen van b.v een renault zitten nu ook gratis op en in een BMW . En dan bedoel ik automatische airco lederen stuurwiel met bediening van radio en telefoon op stuur middenconsole zilverkleurige afwerking van binnen lichtmetalen wielen en nog een paar dingen waar je normaal bij BMW flink voor moet bijbetalen. Ik heb in het verleden wel eens aan een verkoper gevraagd of de motor er standaard in zit of dat het ook een optie is.

Maar ja nu naar onze BMW1.
We hebben gekozen voor de 1 serie 3 deurs business – uitvoering 2.0l motor in het zwart metallic. Als optie hebben we de 17”velgen, Sportstoelen , Cruise control en de chome line afwerking genomen. Ziet er gelikt uit zie foto (is wel niet van mijn auto maar hij ziet er precies zo uit ook met deze velgen).

Laten we beginnen bij de verkoop, eerst naar Roermond na een tijdje wachten waren we aan de beurt om onze wensen kenbaar te maken. Een heel attente verkoper heeft ons te woord gestaan en alles verteld over de BMW1. Daarna hebben we een proefrit kunnen maken en in die tijd ging de verkoper kijken wat wij terug kregen voor onze auto. En zoals altijd valt die prijs tegen maar BMW doet de dealers is deze zware tijd ondersteunen dus kon er wat extra’s gedaan worden. Maar ook dan was de afschrijving op onze Renault Grand Scenic van een jaar nog behoorlijk. Nu weten wij ook wel dat je de eerste twee jaar het meeste afschrijft dus een hele verassing was het niet maar toch. Toen maar eens naar BMW dealer bij ons in de buurt (omgeving Maastricht) hier zijn we al vaker geweest en ook nu weer geen succes. Dan maar naar het zusterbedrijf in Kerkrade. Kregen nu te maken met een van de directeuren van dit bedrijf en ik moet zeggen een zeer correcte man die er geen doekjes om heen draaide precies aanvoelde waar de schoen wringt en met een mooi bod en wat dingetjes extra kwam. Dit heeft ons doen besluiten de auto bij Kera in Kerkrade te kopen.En ik moet zeggen tot volledige tevredenheid.

Nu de auto. Deze auto is niet te vergelijken met welk ander merk dan ook we hebben Fiat , Seat. Opel, Nissan en renault gereden maar dit is totaal anders. De wegligging is geweldig hij stuurt bijzonder strak het is gewoon een genot om in te rijden. Wij hebben voor de drie deurs gekozen omdat we die veel mooier vinden dan de vijf deurs onze kinderen zijn al wat ouder en ze gaan niet zo vaak mee. Moet wel zeggen dat de deuren vrij fors zijn en bij het in en uitstappen kan dat nog wel eens problemen geven. De 2.0l motor is geweldig zeker nu we zo’n 7000 km gereden hebben komt de motor goed los. Hij is heel stil en trekt bij lage toeren bijzonder goed op. Je komt heel goed mee in het verkeer ik merk wel dat het voor sommige automobilisten een uitdaging is om sneller te zijn dan een BMW. Maar een sprintje trekken met deze 2.0l is geen probleem maar de snelste ben je niet altijd komt natuurlijk omdat de motor geknepen is tot 122 pk. Voor deze auto meer dan voldoende in mijn vorige auto (grand scenic) zat ook een 2.0l met meer pk’s en wat zwaarder maar kon niet tippen aan de trekkracht van deze BMW. Alles in deze auto zit goed in elkaar straalt degelijkheid uit en voelt ook zo aan. W e hebben natuurlijk wat ruimte moeten inleveren t.o.v. onze vorige auto maar hebben hier nog geen seconde spijt van gehad. Ook niet toen we van de zomer naar kroatie zijn geweest. Alle bagage ging er goed in (3 personen) en de plek achterin was ruim voldoende. Wij zijn niet zo groot dat is wel een voordeel natuurlijk maar wij hadden ruimte genoeg ook achterin. Verder heeft de auto het op de reis naar kroatie voorbeeldig gedaan Duitse snelwegen makkelijk 150 - 160 en het blijft stil in de auto het lijkt wel hoe harder je rijd hoe stiller het wordt ongelooflijk. Ook in de bergen van Oostenrijk geen problemen gehad de motor deed prima zijn werk. Zelfs in de file tussen koper en de Kroatische grens heeft hij het prima gedaan hier merk je hoe fijn het start stop systeem is. Wij zijn dan ook heel tevreden met deze BMW natuurlijk zijn er nog veel meer goede en betrouwbare auto’s. Ja zelfs met onze 5 renaults hebben we nooit problemen gehad. Maar toch zou ik iedereen die nu voor een nieuwe auto gaat kijken in dit segment willen adviseren loop ook eens bij de BMW dealer binnen en maak een proefrit in een BMW. Voor ons was het in ieder geval een wereld van verschil en dat lag niet aan Renault.

Problemen tot op heden totaal niks.

10,0

PRIVATE LEASE BMW 1-serie