Audi Q8 e-tron 55 quattro S edition (2023)

Audi Q8 e-tron 55 quattro S edition (2023)

UitvoeringQ8 e-tron 55 quattro S edition
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Audi Q8 Etron 55 S edition

Ik heb 2 jaar lang een Passat Variant GTE gereden en met name het elektrisch rijden van de Passat vond ik heerlijk. Daarom wilde ik een volledig elektrische auto kopen.

Een suv model had mijn voorkeur. Echter is in deze categorie niet heel veel keus. Ik vond de etron al een mooie auto. Met de komst van de Q8 etron (lees: betere actieradius) was de keus snel gemaakt. Begin december heb ik de auto bij de dealer geconfigureerd. Het werd een Audi Q8 Etron 55 S edition. Levertijd zou medio april zijn. Helaas was dit met een maand vertraagd. Dit kwam ook door de late wijziging in de bekleding en velgen door mijzelf.

Vorige week was het zover. Mijn Q8 etron werd afgeleverd. Die week had ik al een rit naar Duitsland gepland staan en kon dan ook de auto en het laden goed uittesten.

Wat een power, comfort en rijgedrag!! Dit was ik niet gewend in de gte. Uiteraard heb ik in Duitsland nog ff plankgas gereden. Feilloos!! Wat een genot deze wagen. Ik had een 500 km retour voor de boeg. Ik heb op de terug weg 15 min. aan de snellaad paal gestaan. Dit was ook meer voor de zekerheid. Het had ook afgekund met 8 min laden waarschijnlijk. Enfin.

Na 1000 km sta ik op een verbruik 25,8 kWh/100 km. Ik moet wel bekennen dat hier ook km's tussen zitten die de 180km hebben aangetikt. Desalniettemin ben ik tevreden over het verbruik.

Er is wel een irritatie punt. Auto remt af of versneld bij verkeersborden (snelheidlimieten). Ik hoop dat dit uitgezet kan worden.