Audi Q5 2.0 TFSI 180pk quattro Pro Line (2010)

Audi Q5
Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5Audi Q5

UitvoeringQ5 2.0 TFSI 180pk quattro Pro Line
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Na 9 jaar en 150.000 km met een Mitsubishi Carisma met tevredenheid te hebben gereden werd het tijd voor iets anders.
Iets totaal anders. Na eerst een Audi A4 te hebben (proef)gereden bleek de proefrit in een Q5 van een nog hogere klasse. Ondanks de toch wel hoge aanschafprijs viel de keuze uiteindelijk toch op de Q5.

Op dit moment heb ik hem bijna 5 mnd in bezit en ik moet zeggen het rijdt nog steeds fantastisch. De hoge zit, de ruimte en ook het motorvermogen leidt elke rit weer tot een glimlach.

Hoewel diverse mensen mij waarschuwden dat het binnen aan de krappe kant is valt het mij alles mee. Vooral voorin heb je een zee aan ruimte. Achterin is het wel iets krapper, maar toch nog ruim genoeg om met 2 volwassenen te zitten. Door de hoge zit heb je een goede uitkijk over de rest van het verkeer. Je merkt dat het andere verkeer ontzag heeft voor deze toch wel grote auto.

De handbak schakelt ook makkelijk en nauwkeurig, hoewel bij snel optrekken ik nog weleens moeite heb om in 1 keer de 3de versnelling te vinden. Verder heb je in elke versnelling power genoeg ondanks de laagste 2L motoruitvoering van 180pk en 320Nm.
Ook het verbruik blijft binnen de perken met een gemiddelde van 1 op 11.

Het comfort staat op een hoog peil, al vind ik dat de vering best hard is. Maar vooral de proline uitvoering met o.a. navigatie, betere geluidsinstallatie, xenonverlichting en parkeersensoren is een aanrader.
Zonder de parkeersensoren zou ik al diverse aanrijdinkjes gemaakt hebben bij het inparkeren.

Na 10.500 km met o.a. een rit naar Toscane ben ik nog steeds zeer tevreden met mijn Q5. Misschien dat ik de motor nog laat chiptunen tot 275pk en 390Nm, maar dat is geen must.
Vanaf nov 2010 begin ik bij een nieuwe werkgever wat inhoudt dat ik ongeveer 130 km per dag woon-werk moet gaan rijden. Ben benieuwd hoe dat gaat bevallen.

7,5