Audi Q2 35 TFSI Advanced edition (2023)

Uitvoering | Q2 35 TFSI Advanced edition |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Nieuwe belevenis
Dochter had een Q2 gekocht en ik was al dik een half jaar op zoek naar een grote(re) BMW. Heb in de Q2 gereden en het was een zeer positieve ervaring.
Heb in het verleden grotere auto's gereden waaronder een VW Touareq maar daar was nauwelijks tegenop te werken (... maar wat een auto!). Tweedehands BMW's blijven erg kostbaar. Ben gaan kijken en 11 maanden jong met ca. 9K km op de teller en afschrijving van ca. 13K begon al goed.
Na erg wennen aan nieuwe systemen en lezen gebruikershandleiding begint de auto al een deel van mezelf te worden. Meest opvallend is het rijcomfort, toch ook de strakke wegligging en met name laag verbruik. Na ca. 3000 km is het gemiddelde verbruik 1:16,4. Vorige week een ritje van ca. 65 km gedaan tegen 1:20 (!).
Ook de cruise-control waar automatisch een zelf in te stellen (via stuurwiel) afstand wordt gehouden van de voorligger is superhandig. Prima geluidsinstallatie, stoelen, centrale draaiknop en veel meer handigheden.
De achterbak wordt steeds omschreven als 'klein' maar bij nader inzien kan je de bodemplaat eruit halen en lager erin schuiven zodat de achterbak groter (dieper) wordt.
Je kan echt wel merken dat je veel meer kwaliteit hebt want werkelijk overal is over nagedacht en het zijn de kleine dingen die het doen. Kortom, een hele fijne auto waarvan de stoelen ook heel prettig zitten. Bij een jonge auto van 11 maanden waar 13K van de nieuwprijs afgaat is de prijs uiteindelijk dus heel redelijk met relatief veel opties.
Met dank aan mijn dochter ben ik gaan 'downsizen' en ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Immers, waarvoor moet je voor 'het oog van Job' in een dikke auto rijden terwijl deze Audi Q2 aan alle eisen voldoet (150 pk is zat en max 215 km per uur ook)? Ik ben blij dat ik rij...
Hij wordt al beter!
Na eerste indruk ben ik steeds meer tevreden. Gemiddeld verbruik ca. 1:16 en dat met relatief veel in bebouwde kom. Op snelweg ca. 1:20.
Heel fijne auto! Bevalt een stuk beter dan mijn vorige BMW.
Alles zit op de goede plek etc.... rijdt prima en kan ook sneller als je dat wilt.
Ik vind het een prima auto en zijn geld waard ondanks alle opmerkingen over de prijs.
PRIVATE LEASE Audi Q2

Audi Q2 35 TFSI Advanced edition | Keyless | Stoelverwarming | LED matrix verlichting | CarPlay | Adaptieve cruise control | Virtual cockpit | Achteruitrijcamera |
- 2023

Audi Q2 30 TFSI Sport Prestige plus Navigatie Apple Carplay/Android Auto Climatronic PDC V+A LMV Adaptive cruise control
- 2020

Audi Q2 35 TFSI S-tronic S-line Camera Navi Led