Audi Cabriolet 2.3 (1991)
Uitvoering | Cabriolet 2.3 |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Na 2 jaar rijervaring opdoen in een heerlijke audi 80,is het tijd dat ik toch ga kijken voor de auto waar ik al een tijdje gek op was.
Toen zag ik een 2.6 v6 uit 1997 te koop staan. Meteen een proefrit gemaakt,maar kwam er achter dat het t toch niet was. Toen viel mijn oog op een prachtige 2.3 5 cil. uit 1991. Ging er meteen die avond een proefrit mee maken,en ik was meteen verkocht! De auto had alles wat ik wou. Mooie orginele 16 inch audi velgen en ecru lederen interieur met stoelverwarming.
Ik heb hem nu al een paar maanden(hij staat nu wel al een maand in de garage voor zijn winterslaap!) en wat een fijne auto. Vooral het heerlijke geluid van de 5 cilinder. Een echte snelheidsmonster is het niet,maar daar rij ik geen cabrio voor. Het is gewoon heerlijk om met mooi weer heerlijk te touren.Qua comfort had de vering iets minder straf gemogen,als ik door de woonwijk heenrijd,trillen bijna de vullingen uit mijn tanden vandaan. Maar eenmaal op het asfalt rijd het heerlijk,zelfs in de bochten blijft hij strak op het wegdek liggen.
Problemen: Tot nu toe heb ik weinig problemen met de audi gehad.
Heb wel het 1 en ander vervangen: -thermostaat
-distributieriem met waterpomp
-contactslot(auto moest aangeduwd worden)
Er zit alleen nog een voorpijp aan te komen en de rechter homokineet begint een beetje geluid te maken als ik naar rechts stuur.