Audi A6 e-tron Avant performance S edition (2025)
Uitvoering | A6 e-tron Avant performance S edition |
Bouwjaar | 2025 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
Eerste indruk
Afgelopen week mocht ik (eindelijk) onze A6 avant e-tron ophalen. Ik vond hem (in plasma blue) in het echt nog mooier dan ik had verwacht. En wat een heerlijke auto om in te rijden; stil, comfortabel en heerlijk sturend! Verbruikscijfers zijn bemoedigend, al is het met lage temperaturen en een flinke wind wel moeilijk om het duidelijk onder de 20kWh/100 km te krijgen. Benieuwd hoe het verbruik zich ontwikkelt als het wat warmer wordt...
Al met al zijn mijn (al hoge) verwachtingen tot nu toe overtroffen!
Kilometervreter
De afgelopen dagen flink wat kilometers gereden en ik word steeds enthousiaster. Het is niet alleen een heerlijke auto om te rijden, maar door het lage verbruik is hij buitengewoon bruikbaar voor lange afstanden.
Vandaag heb ik ruim 525 km gereden, vrijwel volledig snelweg met een kruis snelheid van 115 km/h. Een gemiddeld verbruik van 16,5 kW/100km betekent dat ik dit had kunnen doen zonder laadstop. Omdat ikzelf wel een pauze nodig had heb ik een ook een laadstop gemaakt. Het laadvermogen was in no-time boven de 250kW en binnen een kwartier was er bijna 50kW bijgeladen. Al met al was de accu bij thuiskomst meer dan halfvol...
De eerste maand
Inmiddels ruim een maand en bijna 8.000 kilometer aan ervaring met de A6 e-tron. Op een paar kleine software glitches na is het echt een perfecte reisauto, die ook op hogere snelheden een verbruik van maximaal 25 kWh/100km geeft. Wat wel opvalt is dat het initiële verbruik - met name op 'koude' dagen - vrij hoog is, alsof allerlei systemen eerst opgewarmd worden voor optimale prestaties (ook in de efficiency-stand). Het gemiddeld verbruik tot op heden is 18,0 kWh/100 km wat gegeven de hoeveelheid snelwegkilometers op snelheden van 120 km/u en hoger wat mij betreft een prima score is.
PRIVATE LEASE Audi A6

Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro Pro Line S Competition | Panoramadak | Trekhaak | Head-up display | Bang & Olufsen | 4-zone inclusief stoelverwarming achter | Parkeerassistent | LED matrix verlichting |
- 2024

Audi A6 Avant 50 TFSI e quattro S edition Competition | Panoramadak | Trekhaak | Bang & Olufsen | Head-up display | 360 camera | 4-zone airco inclusief stoelverwarming achter | Dodehoek detectie | LED matrix verlichting |
- 2024

Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro Pro Line S Competition | Panoramadak | Trekhaak | Head-up display | 360 camera | Dodehoek detectie | Soft-close | 4-zone airco inclusief stoelverwarming achter | LED matrix verlichting |