Audi A5 Sportback 2.0 TFSI 211pk quattro Pro Line (2010)

Uitvoering | A5 Sportback 2.0 TFSI 211pk quattro Pro Line |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Tijdloze schoonheid
Fraai uiterlijk en gebruiksgemak gaan zelden samen. De Audi A5 Sportback is hier echter een uitzondering op. Weinig mensen zullen het met mij oneens zijn dat de Audi A5 een schitterend en tijdloos model is. Ondanks dat mijn A5 al 10 jaar oud is krijg ik nog vaak complimenten "wat een mooie auto". Wat echter minstens zo belangrijk is is het gebruiksgemak. Door de grote 5e deur en de neerklapbare achterbank transformeer je de A5 in een handomdraai in een bijna stationcar. Verder kan ik niet anders zeggen dat mijn A5 2.0tfsi een absoluut probleem loze auto is in de 8 jaar dat ik deze auto in mijn bezit heb. Ik rijd nog met de 1e accu de 1e uitlaat er is nog geen lampje vernieuwd en op een paar nieuwe remblokken achter heb ik buiten het normale onderhoud totaal geen kosten gehad. Hoewel ik nu al 8 jaar met deze Audi rijd (ik heb voorheen nog nooit langer dan 4 jaar met een auto gereden) heb ik met een kilometerstand van 98000km absoluut nog geen plannen naar een nadere auto uit te kijken. De A5 Quattro met de fijne en stille 210pk tfsi motor rijdt perfect. Met een gemiddeld verbruik van ca. 1: 12 ben ik dan ook zeer tevreden.
Ik kan er nog steeds geen afscheid van nemen
Zoals ik in mijn vorige review al aangaf was- en ben ik nog steeds zeer tevreden met mijn Audi A5 Sportback. Normaliter wissel ik na een jaar of drie van auto maar met deze Audi rijd ik inmiddels al ruim 11 jaar en naar volle tevredenheid. De onderhoudskosten beperken zich tot normaal onderhoud en zelfs onderdelen als een 14 jaar oude accu heb ik nu uit voorzorg maar vervangen. De enige grotere reparatie in de afgelopen 11 jaar was bij 133000 km het vervangen van de hydraulische kettingspanner van de distributieketting. De A5 Sportback is en blijft een fraai en tijdloos model en is daarbij met zijn vijfde deur ook nog eens bijzonder praktisch. De enige klacht die ik nog wel eens van vrienden en kennissen hoor is de lage instap. Ik heb daar zelf met mijn bijna 73 jaar geen enkele moeite mee. Ik zeg dan ook altijd tegen mijn oudere kennissen: "zeur niet. Dat houdt je jong en lenig" . Zoals ik er nu tegen aan kijk denk ik nog wel een aantal jaren met mijn A5 door te blijven rijden.
PRIVATE LEASE Audi A5

Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI 2X S-LINE LEDER NAVI ELEK PAKKET GARANTIE NAP APK
- 2009

Audi A5 Coupé BWJ 2010 1.8 161 PK TFSI S-edition AUTOMAAT / TREKHAAK / NAVI / CLIMA / CRUISE / HALF LEDER / BLUETOOTH / LMV / PDC
- 2010

Audi A5 Cabriolet 3.0 TFSI quattro Pro Line / 333 PK / B&O / Audi Exclusive / Navi / Elek. stoelen
- 2011