Audi A3 Sportback 2.0 TDI 140pk Attraction (2008)
Uitvoering | A3 Sportback 2.0 TDI 140pk Attraction |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Als echte VW-Audi fan en na vele verschillende Golfjes gereden te hebben, zowel prive als zakelijk, benzine en diesel, van 75 tot 115 pk, was er nu eindelijk de mogelijkheid een Audi voor de lease uit te zoeken. De nieuwe A4 beviel me wel, maar om nu een kale sedan met wieldeksels te gaan rijden.. Ik voelde me nog jong (29) dus heb uiteindelijk gekozen voor de sportief uitziende A3 met een aantal leuke opties. Toen ik hoorde dat er een facelift aan zat te komen besloot ik daarop te wachten en mijn werkgever was al blij dat de Volvo V50 die ik als voorloop auto reed niet stil stond. Eind april kon ik hem eindelijk bestellen. De prijzen waren nog niet bekend, maar hij zou wel 1,5% duurder worden. Dat kon er ook nog wel bij, jammer van de CD-wisselaar, maar ik had wel de facelift!
Val ik direct maar met mijn grootste maar ook enige minpunt van deze review: de dealer was nog slechter geinformeerd dan ik. Omdat ik zo vroeg besteld was eigenlijk nog niks bekend. 1,5 maand later heb ik zelf mar even gebeld want mijn bestelde kleur (dolfijngrijs) was niet meer leverbaar en de motor werd een commanrail versie, waardoor hij niet 1,5% duurder werd maar 2000 euro goedkoper, had de CD-wisselaar (en nog wel meer leuks) toch nog erbij gepast. Daar nog bijkomend vertelde de verkoper mij dat de Business Edition uitsluitend als actie voor het uitlopend model voor de facelift was en deze actie zou verdwijnen als de facelift er is, nog eens 2000 euro..
Maar goed ik heb toch mijn inziens een super mooie auto. 140pk en 320Nm rijdt echt super en kan met alle verkeersstromen mee. En soms dan wil hij wel heel er snel, zelfs bij de 160 km/uur trekt hij nog lekker door als of je 80 rijdt! Het gevaar is dat je snel veel en veel te hard rijdt! Als opties heb ik het ProLine Business pakket met armsteun, ECC, BIS, Audi Navigatie en pearlelak. Dat heb ik vervolgens aangevuld met het lichtpakket (zeer mooi, overal ledverlichting in het interieur en instapverlichting in de deuren), lederen bekleding, elektrisch inklapbare spiegels en 17 inch 5-spaaks lichtmetalen velgen.
Binnenkort zal ik wat meer typen over mijn ervaringen en zal ik wat foto\'s bijvoegen.