Audi A3 Sportback 1.8 TFSI Attraction Business Ed. (2008)

Audi A3 Sportback 1.8 TFSI Attraction Business Ed. (2008)

UitvoeringA3 Sportback 1.8 TFSI Attraction Business Ed.
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na het debacle van de nieuwe Mondeo waar ik zeer vele problemen mee heb gehad is deze Audi een verfrissing. Inmiddels 54000 zeer prettige kilometers gereden zonder enig probleem. Ik heb gekozen voor de business edition in attraction uitvoering, kleur ijsvogel blauw, een kleur die je nauwelijks op de nederlandse weg ziet. Daarnaast 17inch RS4 velgen, mistlampen, lederen bekleding, stoel verwarming, zonnewering achter, alu instaplijsten, middenarmsteun, BIS, s-line pookje. Merendeel van de opties zijn dealer gemonteerd zodat ze niet in het bijtellings bedrag worden meegerekend.

Korte tijd overwogen een BMW 3 serie te nemen, maar na een uitgebreide proefrit kom je erachter dat de BMW een auto voor de wat bedaagdere automobilist is. Het rijgedrag op snelheid is onrustiger dan de Audi, het bochtengedrag natuurlijk door de bejaarde achterwiel aandrijving inferieur aan de a3.

Ik heb bewust niet gekozen voor een ambition uitvoering vanwege de stugge vering, de attraction is al stug genoeg. Wegligging is bijzonder goed en mist gelukkig de zompgheid en gebrek aan communicatie van de Mondeo. De A3 geeft veel meer vertrouwen en kun je ongemeen hard de bocht door jagen, een echte rijders auto dus.

Motorisch kan ik alleen maar zeggen, top. de motor pakt bij lage toerentallen goed op maar daarnaast is ie ook niet vies van toeren maken. het motorgeluid is prettig aanwezig zonder opdringerig te worden hoewel het voor wat meer bezadigde lieden wat minder zou kunnen. prettige 6 bak.

Zoals gezegd is de A3 stevig afgeveerd, daar moet van houden, gelukkig compenseren de stoelen dit voldoende, ze zitten goed en geven voldoende steun. de stoelverwarming is in de winter perfect, leer is anders wel erg koud.
Ik heb tevens een voor audi radio type concert gekozen, deze heeft een wat uitgebreider luidspreker pakket met subwoofer. de bassen zijn wat fors voor een audiofiel als ik, maar de afstelling biedt voldoende mogelijkheden om een fantastisch geluid te reproduceren.
Veel indruk maakt ook de algehele afwerking van de auto, die is gewoon verschrikkelijk goed, geen merk dat daar tegenop kan en een groot contrast met de Ford Mondeo (zie review en huiver). Alles klopt, kwaliteit en verwerking van de materialen, kleurstelling gewoon helemaal goed. Alukleurige onderdelen, zijn gemaakt van ... aluminium natuurlijk en niet van plastic!

Opmerking heb ik wel over de bekerhouders die op een onhandige plek zitten, onder de armsteun. DAt kan slimmer, mijn A2 had twee handige uitschuifbare bekerhouders in het dashboard.

Al met al een erg fijne compacte auto die toch voldoende ruimte biedt.

Problemen : geen. 54000 km alleen 1x terug geweest voor de 30.000 km beurt. Voor de rest helemaal geen klachten.

PRIVATE LEASE Audi A3