Audi A3 Sportback 1.6 TDI Attraction Pro Line (2009)

Audi A3 Sportback 1.6 TDI Attraction Pro Line (2009)

UitvoeringA3 Sportback 1.6 TDI Attraction Pro Line
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Eerste rijervaring A3 1.6 TDI

Op 5 oktober 2009, ben ik mijn Audi A3 SB 1.6 TDI (kleur meteor grijs) gaan ophalen.
Na een dikke week met de auto gereden te hebben, ben ik over het algemeen erg positief.

Pluspunten:
- interieur heel gaaf afgewerkt
- navigatiescherm werkt erg fijn (mobiele flitsers en files worden ook aangegeven!)
- stoelen zitten erg goed
- Vermogen van de 1.6 TDI valt me totaal niet tegen. Deze motor is te vergelijken met de "oude" 1.9 TDI's die ook in de golf 5 ligt. Voordeel van de 1.6 TDI is dat deze stiller en zuiniger is.
- Auto ligt als een blok op de weg. Stuurt heel strak door de bocht.
- Auto is erg robuust afgewerkt.
- Lederen stuurwiel ligt erg fijn in de hand (optie)
- Bose geluid is erg mooi en helder (optie)
- Zwarte hemel ziet erg gaaf uit (optie)
- Xenon plus ziet erg mooi uit, 's avonds heb je aanzienlijk beter zicht (optie).

Heb echter maar 1 minpuntje kunnen ontdekken, en dat is dat de boardcomputer niet in het nederlands te zetten is (je kunt de taal wel gelukkig naar engels zetten, zodat je van dat duits af bent).

Eindconclusie na een week gebruik is erg positief! De a3 SB 1.6 TDI is voor de lease rijder, die 20% bijtelling wil een aanrader.

Aanvullende informatie mbt motor

Dan hier nog een aanvulling vwb de moter.
De 1.6 tdi is qua vermogen en rijden geen verschil tov de 1.9 tdi zoals deze ook in de golf 5 en oudere audi a3's ligt.
Alleen de motor maakt een stuk minder geluid.

Voor autosnelweg te rijden, vind ik de 1.6 tdi erg prettig. Hij is vlot op snelheid.

Met een volle tank rij ik ongeveer 900 km (=snelweg en stadsverkeer gemengd).
Als er nog meer vragen zijn laat het dan weten.

Opmerkingen als "te duur voor de ruimte" wil ik graag verwijzen naar de site van dacia (http://www.dacia.nl/).

Aanvullende info nav vragen

Velgen:

Velgen zijn naderhand erop gezet.

Vermogen:
Ik heb de auto niet "speciaal" ingereden. Heb ook niets gemerkt van een toename van vermogen na 1000 km.

Update

Nu 10800 km op de teller. Vind nog steeds dat de auto perfect rijdt. Goede grip in de sneeuw (met winterbanden).

Vwb het vermogen, ik heb 3 dagen in golf 5 1.9 tdi gereden. Hierop was mijn conclusie gebaseerd. Denk dat mensen die een a3 1.9 tdi hiervoor hebben gereden, hier meer over kunnen zeggen.

@Sprinter58: thnx! Goed om te horen dat je zolang tevreden was!

PRIVATE LEASE Audi A3