Audi A3 Sportback 1.6 Ambition Business Edition (2008)
Uitvoering | A3 Sportback 1.6 Ambition Business Edition |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eventjes een Audi
Omdat ik moet wachten op m'n nieuwe Altea XL maar m'n oude Renault moest inleveren had ik tijdelijk een voorloopauto nodig. Aangezien ik graag automaat rijd, en dit de enige voorloopauto met automaat was, bleef er weinig keus over. Geen slechte keus.
Ik heb nu in 2 weken tijd ongeveer 1.000 kilometer gereden en ik kan niet anders zeggen dat deze auto ontzettend goed gebouwd is (in vergelijking met de Renault in ieder geval). Geen enkel kraakje en rammeltje en alles klopt.
De motor is absoluut geen strepentrekker, maar door de automaat ga je ook rustiger rijden. Daardoor rijdt je eigenlijk zeer comfortabel. De uitvoering die ik tijdelijk heb is ook nog voorzien van elektrisch panoramadak, wat een leuke en mooie gadget is. Ook al ben je met zowat de kleinste Audi op pad, het geeft een rijk gevoel.
Als ik 'm inlever (over ong. 2 maanden) zal ik een nog wat uitgebreiderde review schrijven, maar tot nu toe niets dan complimenten!
en al weer ingeleverd!
Na een kleine 2 maanden rond te hebben gereden kan uiteraard geen volledige review worden geschreven, maar op basis van afgelopen periode kan ik niet anders concluderen dat de Audi A3 een ontzettend degelijke auto van topkwaliteit is. De afwerking en uitstraling van de auto is dik in orde. Daar is echter ook de prijs/bijtelling naar...
Het rijden zelf was ook prima, al is het geen bochtenridder. Bij flink de bocht door voelde de besturing niet fijn aan, beetje onzeker. Maar aangezien je 99% of meer van je tijd rechtuit rijdt, maakt dit niet echt uit. En dat (rechtuit) rijden is heel comfortabel, echt lekker ontspannen, al houdt een 1.6 niet over... ik zou eerder een 1.4 tfsi nemen! (nog 20% bijtelling ook)
Qua ruimte is deze auto niet berekend op een gezin. Ik ben zelf 1,78 maar als ik comfortabel en goed zat, kon mijn dochter niet eens normaal in het zitje achter mij zitten, zonder dat ik voetjes in m'n rug voede.
Een ander bijkomend (voordeel of nadeel, bepaal zelf) punt is dat je verschrikkelijk veel aandacht krijgt op het moment dat er 4 ringen op de voorkant van de auto staan.
Al met al een leuke auto!
PRIVATE LEASE Audi A3

Audi A3 Sportback 1.2 TFSI Ambition Pro Line Business
- 2011

Audi A3 1.4 TFSI 125PK Sline Xenon Cruise Clima
- 2010

Audi A3 Limousine 1.8 TFSI S-Line Automaat | 240PK | RS3 Uitlaat | Cruise control | Climate control | Stoelverwarming | Adaptief onderstel | 18''INCH | Navigatie | Full LED
- 2013