Audi A3 Limousine 2.0 TDI Pro Line S (2014)
Uitvoering | A3 Limousine 2.0 TDI Pro Line S |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Hele verandering!
Hier dan toch maar een review van mijn nieuwe auto!
Onverwachts kreeg ik bij 170000 km een berichtje dat ik een nieuwe auto mocht uitzoeken, prima! De A3 limousine stond vanaf het begin al hoog op het lijstje, ook de GTD leek mij wel wat of de Sportback met 184 pk de limousine was er destijds alleen met de 1.6 en 2.0 tdi 150 pk. Uiteindelijk toch de limousine, dit omdat ik het model gewoon enorm mooi vind en je hem niet op elke hoek van de straat ziet staan. En het feit dat ik uit een zware passat met 105 pk kom zou 150 pk al een enorme stap vooruit zijn.
Nu iets over de wagen, het moest een lekkere dikke worden! Ik heb ook wel over een a5 nagedacht maar heb de ruimt eigenlijk niet nodig. Wat zit er op:
Audi a3 2.0 tdi 110KW/150PK 340 NM ProlineS
- privacy glas
- trekhaak afneembaar
- panorama dak
- chromen sierlijst om ramen
- MMi+
- Bang en Olufsen
De looks:
28 oktober mocht ik de auto ophalen. Ik vind het een pracht wagen, dit is natuurlijk persoonlijk maar precies goed vind ik hem. Het is echt een nekken draaier, al een aantal keren gehad dat mensen even via het raampje naar binnen keken toen de auto op de parkeerplaats stond, erg leuk!
Gadgets:
Het MMI+ werkt super, stukken beter dan de RNS 315 in de passat en ook als de 510 die ik in de passat daarvoor had. En de bang en olufsen installatie is echt van een andere wereld, wat een geluid! Overdreven hard en zuiver!
Het rijden:
Ik rijd bijna altijd in de dynamic stand, lekker stevig sturen en lekker vermogen. De 2L is een enorme sprong vanaf een 1.6 passat, altijd vermogen en blijven trekken. Dit weekend richting de alpen met 4 personen + grote koffer op het dak. Dat was in de passat nog wel eens terug naar de 4 rond Kassel (inke heuvels) ben benieuwd hoe dat met deze gaat! Ik heb er al een keer 231 kmh mee gereden zonder enorm mijn best te doen, maar dit was eenmalig want verder ben ik geen scheurder. Eerder nam ik altijd de basis diesel omdat dat altijd prima ging! Maar nu ik deze 2 L machine gewend ben ben ik er wel achter dat dit ook enorm het comfort bevorderd.
Verbruik:
Ik rijd ongeveer 5,6L op 100 km gemiddeld, dit is zuiniger dan de passat terwijl ik toch wel iets pittiger ben gaan rijden, prima tevreden.
Kritiek:
Eigenlijk geen, hij is over de drempels wel wat stug maar ik rijd toch bijna alleen maar snelweg. En ik had dit zelf kunnen oplossen door niet het S-line onderstel te nemen.
Conclusie:
Een hele verandering van een passat naar de audi, maar het bevalt net zo goed als de passat! Al met al een aanrader zo'n a3 Limo....
Top
De auto is nu 11 maanden oud. Hij doet het top! Het verbruik ligt nu op 5,2L 100 km en ik ben best een vlotte rijder geworden door deze auto. Vorige week naar München geweest voor een paar biertjes, wanneer mogelijk altijd rond de 190 per uur gereden. En dit met een verbruik van 1 op 16 erg netjes! Naast het reguliere onderhoud geen mankementen. Ik ben tevreden.
De tijd gaat snel..
Tja.. wat moet ik zeggen! De audi doet helemaal top.. De kilometers vliegen onder het S-line onderstel door. Naast de normale beurten is er geen sprake geweest van storingen of problemen. De auto heeft gemiddeld iets minder dan 5,0L per 100 km nodig. Hier moet ik we bij vermelden dat ik lang niet altijd pittig rijd, maar zo af en toe aan het eind van de dag mag ik hem graag even goed doortrekken! Dit is nog steeds een feest met deze motor. Ik heb proefgereden in de nieuwe RS3 wat natuurlijk helemaal fantastisch is, maar wat wil deze wagen ook lekker uit de voeten zeg. Op de autobahn kun je heerlijk meedoen en dat is toch wel erg leuk. Zelfs tot ver boven de 200 km/h zie foto's en dat was de top nog niet eens! Verder gebruikt de auto wel een beetje olie, zo'n 1L extra tussen de beurten door.
Al met al hoop ik dat ik nog lang plezier van deze auto mag hebben, al gaan de kilometers wel erg snel en zal er tegen de 170000 km wel weer een nieuwe uitkozen moeten worden van de LM.
PRIVATE LEASE Audi A3

Audi A3 Sportback 1.4 TFSI Ambition Pro Line S g-tron 1e Eigenaar,Navi,Halfleder,Clima,Cruise,5 Deurs,Automaat,110pk,Lm velgen,Nieuwe Apk bij Aflevering
- 2014

Audi A3 Limousine 1.8 TFSI Attraction Automaat
- 2015

Audi A3 Sportback 2.0 TFSI S3 quattro Pro Line Plus PANO | SCHAALSTOELEN | ACC | BLIND | LANE
- 2014