Audi A3 1.8 5V Ambition (1996)

Audi A3
Audi A3Audi A3Audi A3Audi A3 - interieurAudi A3 - interieur

UitvoeringA3 1.8 5V Ambition
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf1999

Heb de auto gekocht bij de VW/Audi dealer. Omdat de wagen toen weinig km. had gelopen en omdat het destijds (en nu nog) een geliefd model was. Zonder inruil en zonder garantie gekocht. Eigenlijk geen spijt van gehad, en nog geen echte kosten van betekenis gehad op het jaarlijkse onderhoud na. Echt een fijne & sportieve rijdersauto! De Audi A3 heeft mij nog nooit laten staan. Kwaliteit dus.

Alarm klasse 3 gemonteerd bij 30.000 km (NLG 2.000).

Bij 50.000 km is de Audi licht aan indicator kapot gegaan. Mankement is slechts deels opgelost door de dealer in Schagen. Ze hebben toen een Halfords apparaatje aangesloten!. Helaas en in mijn ogen niet de beste oplossing. Jammer dealer, ga nu naar de allround garage.

Bij ca. 85.000 km de originele banden vervangen! (´s winters rij ik met winterbanden...) en een storing in het ABS systeem dus een nieuwe ABS computer erin gezet (EUR 700). Ook bij 80.000 km de originele remblokken en schijven vernieuwd.

Nu 94.000 km. Waarschijnlijk ga ik binnenkort opzoek naar een nieuwe wagen (voorlopig geen Audi meer: Audi is (te) duur geworden en de verkopers zijn mij iets te hoogmoedig bij Martin Schilder in Alkmaar).

Verbruik bij een rustige rijstijl is 1 op 13 km. Wagen is niet traag en de tussensprintjes zijn goed te doen. Wel redelijk stugge vering, komt door Ambition pakket (met prima stoelen en dit leren stuur). Helaas toen op de A3 en nu (onbegrijpelijk) nog steeds op het nieuwe model A3 géén standaard airco aanwezig. Mis het niet in ieder geval.

- De lak is in mijn ogen te ’zacht’ en vooral de motorkap ziet er niet zo mooi meer uit. Heb wagens gehad die ouder waren (MB) maar die voorzien waren van een betere kwaliteit lak.

- Verf op de handgrepen van de deuren binnen slijt, verder is het dashboard is lastig schoon te maken.

- Motor maakt teveel herrie, of wordt niet goed gedempt... het is hoe je het bekijkt.

- Achteruit wisser werkt niet goed, krijgt te weinig druk?

-Remdruk kan beter, wagen heeft voor gevoel lange remweg.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Audi A3