Audi A2 1.4 TDI Pro Line (2003)
Uitvoering | A2 1.4 TDI Pro Line |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ben nog maar twee maanden in het bezit van deze diesel A2. Hiervoor had ik de benzine versie (2 jaar). Mijn reden om een A2 te kopen is hoofdzakelijk het uiterlijk en de vooruitstrevende techniek zoals het aluminium spaceframe en de service module. Al snel bleek deze auto veel meer pluspunten te hebben. Zijn binnenruimte,
afwerkingsniveau, zuinigheid (1 op 17 voor benzine en 1 op 23 voor diesel), lage wegenbelasting, makkelijk schakelen en voor een wat hogere auto een zeer goede
wegligging.
Mijn A2 TDI is voorzien van een s-line pakket (incl.sportonderstel) waardoor het comfort bij bulten en kuilen wel wat te wensen overlaat. Het zicht rondom is matig door de dikke a, b, en c-stijl. Bij het starten met koude motor is de diesel wel goed hoorbaar.
Het geluid neemt snel af als de motor warm wordt.
Voor mij is het verwonderlijk dat je de A2 maar weinig ziet rijden, zo’n leuke en goede auto. Ik weet zeker dat ik nog jaren A2 blijf rijden.
nieuwe ontstekingskadel, verder niks.