Audi A2 1.6 FSI (2004) #2

UitvoeringA2 1.6 FSI
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2021

Audi A2 gewoon een fijne wagen

Donderdag 22 december 2021 een 3e origineel nederlandse gekentekende Audi A2 kleur zwart van 13-Mei 2004 opgehaald bij A2 dokter te Waalwijk.
Tja wie anders...

Onze 1e audi A2 sinds zomer 2013 een dolfijn grijze A2 1.4 benzine toen met 160.000 km nu inmiddels meer dan 440.000km mee gereden is ...

De recentste aankoop is er 1 met het kenteken 74-PB-GH een FSi net als de 1e FSI 48-PB-GH wij al in bezit hebben sinds begin 2020.
De historie van de 74-PB-GH was mij bekend ,niet voor mij noemenswaardige probleem dus de wagen over te nemen.

Ik al eerder van plan hem wilde overnemen, en zelfs eerst sprake was door zus ook 1 van gegadigden was voor mijn nichtje, maar toen niet aangekocht

Vooral door de A2 dokter cilinderkop gereviseerd was en vele onderdelen koelsysteem kwetsbare brosse verbinding T stukjes ,slangen, thermostaathuis compleet met thermostaten ,waterpomp die net distributie set en de de gereviseerde cilinderkop.

Blijkbaar heeft het 2e jaar corona periode ,mijn eerdere besmetting Audi virus sinds april 1971 weer aangewakkerd, tja dat "fijne" Audi virus daar komen wij de getroffenen Audi fans blijkbaar niet meer vanaf ,

Gelukkig ben ik lid van Audiclub.nl de Algemene Audi Club Nederland en sinds jaren 80 al bekend ben met patiëntennummer 070 ,waar lotgenoten zo nu en dan samenkomen .

Even na aankoop Waalwijk vol getankt pomp 12 28,15 liter met V Power (E5) rijksweg A2 oostzijde Bruchem (Zaltbommel) wat beslist noodzakelijk is voor de Audi A2 FSI motoren met optie Proboost ecu modificatie ,die de wervel kleppen o.a open laten staan ,met andere timing bediening injectoren etc.
Zie engels A2 forum voor meer info verander wel de MMM in WWW https://MMM.a2oc.net/community/index.php?threads/pro-boost-fsi-remap.42149/

Ook is er een nieuwe 1 armige originele Audi wisserarm en wisser gemonteerd door mij.
De oude wisserarm was deze veel speling vertoonde het wisbereik 5 cm verder was en niet mooi het raam wisde door kantelende over het raam ging en het raam raakte met het metaal bij wisser bevestiging,je lelijke kras zou veroorzaken..ik was op tijd..

Betere foto's volgen nog bij beter weer van drietal A2 en toevoegingen tekst ervaring.