Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v Progression (2008)

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v Progression (2008)

Uitvoering159 1.9 JTDm 8v Progression
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Juli 2008
Eindelijk is ie er. Fantastische machine, ongelooflijke looks en luxueus interieur. Een echte bella. Desondanks de vele tegenkantingen van familie en vrienden die al veel minder goede dingen hebben gehoord van Alfa Romeo, heb ik toch naar het gevoel geluisterd en een 159 gekocht. En hij rijdt fantastisch! Ik stap in en uit de wagen met een ongelooflijke trotse grijns op mijn gezicht. Tot nu toe klopt er niets van de talrijke vooroordelen waar het merk in mijn woonplaats mee te kampen heeft. Hij start vlot, rijdt vlot en alle elektronica werkt zoals bedoeld.
Het exterieur is echt wel knap. Vooraan heel stoer met de koplampen en spitse neus. Achteraan supergespierd met de brede wielkassen. Als ik mijn alfa op de oprit parkeer naast de bmw 3 van mijn buurman, is de alfa toch nog altijd net iets specialer. De wagen heeft gewoon...iets.
Het interieur is af. Ik heb er wel het leder bijgenomen en het zit echt prima. Zeer comfortabel, ik kijk er al naar uit als ik nog eens naar Duitsland moet.
Het bochtenwerk is gewoon super, zeker in vergelijking met mijn vorige wagen (ford focus). De wagen plakt echt in de bocht, heb nog nooit zo snel een afrit van de autoweg genomen :).
Omdat ik nog niet veel gereden heb (heb hem maar een week), kan ik nog niet zoveel opmerken. Ben nog steeds verliefd :).
Een opmerking over het motorvermogen: desondanks dat veel mensen zeggen dat hij wat weinig vermogen heeft voor zijn gewicht, vind ik het prima zo. Hij trekt genoeg op om iemand snel in te halen en snel de autoweg op te rijden. Natuurlijk kan je 115pk niet met 150pk vergelijken hé.
Om een lang verhaal kort te maken: de 159 is een aanrader en over alfa romeo: aan mij heb je een nieuwe trouwe klant :)

Update augustus 2008:
zopas eerste onderhoud na 2000km, 89 euro. Viel nog mee, nu ben ik voor de rest van het jaar gerust. Heb een nieuw achterlicht laten bestellen, in het huidige is er last van condens. De handelaar maakte geen problemen, goede service. Bij het naar huis rijden ondervond ik wel plots last van een licht piepend geluid, centraal/rechts onder het dashbord. Het piept niet steeds, enkel als ik een tijd aan het rijden ben en als ik dan over hobbels rijd. Misschien dat iemand van jullie weet wat dit kan zijn?? Natuurlijk onmiddelijk teruggebeld naar de handelaar en deze ging er naar kijken wanneer ik terugkwam voor het achterlicht te laten vervangen. Uiteraard onder garantie allemaal. Desondanks deze kleine minpuntjes ben ik nog steeds zeer tevreden over de wagen, hij rijdt nog altijd super en ga nog steeds met een grote grijns een rit maken :) . Jammer dat hij toch wel redelijk verbruikt, zeker met een ietswat sportievere rijstijl :) .

Niets, heb ook nog niet zoveel kilometers gedaan. Maar bij toekomstige problemen komt er zeker een update.
Update augustus 2008:
-condens achterlicht rechts
-piepend geluid onder dashbord (uitleg in bovenstaande tekst)

4,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens