Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Distinctive (2006)

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Distinctive (2006)

Uitvoering159 1.9 JTDm 16v Distinctive
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Deze auto is geweldig!
Mooie geruisloze dieselmotor, veel trekkracht, perfecte wegligging en soepel te schakelen.
De auto ziet er heel erg mooi uit, zeker in mijn uitvoering Oceano Black metallic lak, Tibet roodleder bekleding en 20-spaaks velgen met Michelin Pilot Primacy banden.
De afwerking is perfect en de auto heeft veel handige opbergvakjes.
De kofferbakruimte valt niet tegen.
Onze achterbank kan in ongelijke delen plat (optie), wat nog meer mogelijkheden geeft.
Ik heb voor en achter parkeersensoren en dat is erg handig.

Deze auto overtreft al onze verwachtingen.

Inmiddels staat er 35000 km op de teller. Het waren fijne probleemloze kilometers.
De dealer heeft de kraakjes opgespoord en verholpen.
De zijkant van de (in ongelijke delen neerklapbare) achterbank kwam aan de ene kant tegen de binnenkant van het portier aan en dat gaf tijdens het rijden dat vervelende geluidje. We hebben voor leren bekleding gekozen, rood leer in combinatie met metallic zwarte koets.
Het zijgedeelte van de rugleuning kon heel eenvoudig worden versteld en nu is het muisstil.
De Michelin Pilot Primacy banden die op mijn speciaal verzoek zijn gemonteerd geven storend geluid, vooral bij snelheden rond de 80 km joelen ze nogal.
Deze banden komen er nieuw dus niet meer op. We zullen blij zijn als ze versleten zijn. Op de natte weg worden we ingehaald alsof we stil staan. Deze brede banden doen het ook slecht op lengtesporen in het wegdek. Het stuur kan je dan uit de handen slaan.
Het gemiddeld verbruik blijft nu op 1 op 16,2 bij een niet bepaald sportieve rijstijl. (voorzichtig en met respect voor de auto)
Het blijft een geweldige auto. Geleverd door een geweldige garage.

10,0