Alfa Romeo 156 1.9 JTD (1999)
Uitvoering | 156 1.9 JTD |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Het kiezen voor een Alfa Romeo is een emotionele actie. Ga eens naast en voor de auto staan en kijk naar het lijnenspel. De vormen blijven mooi. Binnen in de auto is het zelfs nog mooier. Dat moet ook wel, want de meeste tijd bewonder je je auto toch vanaf de binnenkant. Nog steeds kijken voorbijgangers met bewondering naar de auto!
Het rijden in deze auto is ook een feest. Wegligging en prestaties zijn gewoon heel erg goed.
Kortom, ik stap elke ochtend weer met plezier in mijn Alfa.
Voor zover de emotie. Nu de ratio. Alfa Romeo heeft in het verleden niet echt een goed imago opgebouwd als het gaat om betrouwbaarheid en kwaliteit. Nou, wat mij betreft houden ze dat imago. Wat gaat er vaak iets defect aan die auto zeg! Waarschuwingslampjes branden om de haverklap en sommige functies vallen zomaar eens uit. Je moet ook niet op een rammeltje meer of minder kijken als je in de Alfa Romeo gaat rijden.
Problemen die ik tot nu toe heb ondervonden:
1 - Probleem met de brandstoftoevoer. Hierdoor geen vermogen meer in de auto. Twee keer is een brandstofpomp vervangen.
2 - Ik denk dat ik al een dozijn koplampjes heb versleten. Die dingen branden vaak door. Ook andere verlichting laat het wel eens afweten, zoals kentekenplaatverlichting en kofferbakverlichting. Volgens de dealer mag ik de verlichting niet aan laten staan als ik de auto start (?).
3 - Waarschuwingslampje reservebrandstof defect.
4 - Waarschuwingslampje voor defect in verlichting defect (!).
5 - Electrische spiegelverstelling defect.
6 - Het waarschuwingslampje van de airbags gaat zeer vaak branden. Het defect is niet te vinden door de dealer.
7 - De bodemplaat van de auto hangt nogal laag. Hierdoor raak je vaak de grond en beschadigd de bodemplaat. Tot nu toe drie bodemplaten versleten.