Alfa Romeo 156 1.9 JTD (1999)
Uitvoering | 156 1.9 JTD |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Nou moet ik zeggen dat ik niet een liefhebber ben van Alfa al is het uiterlijk een stuk er op vooruit gegaan. De 156 was wel de mooiste van dat moment.
Ik heb de auto niet gekocht maar moest er van de werkgever tijdelijk in rijden.
Helaas als je negatief bent over het merk alfa worden de lezers verblind door hun liefde en kunnen ze opeens niet meer lezen. Ze wringen zichzelf in niks zeggende goedmaak argumenten.
Dat ik de auto gekocht zou hebben, dat een alfa per definitie beter is dan een franse auto...etc etc. Jammer dat er veel kortzichtige mensen zijn.
Met mijn 1m98 pas ik domweg gewoon niet lekker in deze 156. Met mijn ervaringen in de autoverhuur waar we dagelijks verschillende auto s gereden paste de Franse en Duitse auto’s beter bij mij.
Ik heb in de Alfa enkele weken gereden en er 10dkm op gezet. Hiervoor reed ik een laguna GT 120pk dCi en een sublieme (tour) rijders auto waar je als een warm mes door de bocht kon jagen. Deze Alfa was gewoon gevaarlijk door het belabberde weggedrag. (Misschien was het wel een ex schade auto??). en betreft de reacties hieronder: Het was gewoon een rotte appel. Al konden de verschillende exemplaren in de huur mij ook niet echt overtuigen, behalve dan de motor en versnellingsbak.
Het enige wat mij aan de auto beviel was de JTD motor in combinatie met de versnellingsbak. Sportief rijden en niet meer dan 2000 toeren maken?? Dat klopte gewoon met de auto. Beter heb ik het nog niet gezien in deze klasse.
Ik denk dat de 159 weer een stuk beter is en ook zullen de rijders eigenschappen wel een stuk beter zijn. laten we hopen dat de kwaliteit ook een boost heeft gehad.
Problemen
Wat niet beviel: Tja dat is een beetje partijdig omdat ik niet lekker in de auto zit en elke keer wel me benen stote als ik in de auto kroop.
De airco was vaker stuk dan dat ie het gewoon deed. Oom bij de krukas kwamen steeds meer kraakgeluiden en ik was blij dat ik de auto na enkele weken weer kon inleveren bij de lease maatschappij.
Vrijwillig zal ik niet meer voor een Alfa kiezen (156).
Dat is eigenlijk best jammer aangezien er veel positieve geluiden zijn.
Wie weet ooit de opvolger van de 166 :).
Deze 156 was een slechte auto
Het lukt elke fabrikant keer op keer om er een echte rotte appel tussen te krijgen.
Helaas had ik deze in de vorm van deze alfa. Ook bij de verhuur had ik die rotte appels.
Gelukkig voor de rest van de bezitters had ik al die rotte appels en niet zij.
succes met de alfa's, hopelijk zijn ze niet zo slecht als de meeste signalen die ik krijg.
Er rijden er niet heel veel meer.
De Laguna zie je nog wel veel rijden.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee