Alfa Romeo 147 3.2 V6 24V GTA (2003)

Uitvoering | 147 3.2 V6 24V GTA |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Hoe rijd zo’n GTA nou? De motor is heerlijk, heel veel vermogen uiteraard, veel koppel van onderuit, wat inhaalacties erg makkelijk maakt. Topsnelheid is gewoon niet normaal in Nederland, 250 km per uur op de teller!
De wegligging is bijpassend, de vooras is echter wat slap gedempt, je voelt duidelijk dat er een zwaar blok in hangt, verkeersdrempels zijn dan ook een crime.
De draaicirkel is ook door het grote blok wat groot, ong 12 meter.
Maar hier hou ik allemaal rekening mee.
Het geluid van de laatste echte Alfa V6 is natuurlijk geweldig, van laag in de toeren brommend tot als een sportwagen bij 6800 tpm.
Dit alles heeft natuurlijk wel z’n prijs, het verbruik is gewoon fors te noemen, bij gewoon gebruik, dus niet al het vermogen constant aansprekend, ongeveer 1 op 7.
Laat je niks wijsmaken over een mogelijk verbruik van 1 op 10, dat haal je alleen als je op de snelweg een constante snelheid van 100 km/h aanhoud, en daar heb je geen 250 pk voor.
De uitrusting is riant,met tweekleurig leren sportstoelen,dual zone climate control, enz.
Het ingebouwde connect nav+, navigatie/telefoon systeem werkt wel, en ook redelijk vlot,alleen zijn er nu wel modernere systemen op de markt, deze werkt nog met cd’s, en voor Europa heb je 11 cd’s nodig.
Het uiterlijk is ook afwijkend van een gewone 147 met een andere voor en achterbumper, uitgebouwde wielkasten en originele 17 inch ’GTA’ velgen met daar achter rode remklauwen ziet hij er echt dik uit, anoniem door het verkeer bewegen kan je wel vergeten.Veel GTi achtigen willen je altijd uitdagen, daar heb ik niet altijd zin in,ik weet toch wel dat ik in veel gevallen sneller ben.
Problemen, tja het blijft een Italiaan, dus er blijft wel eens een waarschuwingslampje branden, gaat vanzelf weer uit, alleen als het blijft branden moet je je zorgen gaan maken, en dat is nog niet gebeurt.
Het leer kraakt wat tegen de armsteun aan, dit noem ik gewoon charme, geen probleem.
De voorbumper raakt veelvuldig drempels en garage uitgangen wat een luid gekraak geeft, niet echt fijn om te horen.
Het navigatiesysteem is al eens vastgelopen, het is een Windows-systeem heb ik me laten vertellen. Geen paniek, het systeem schakelt zichzelf vanzelf na 20 min uit en werkt daarna weer feiloos. Verder niks, gewoon een betrouwbare auto.

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Edizione Esclusiva NEW-APK.AIRCO.NAP!
- 2003

Alfa Romeo 147 3.2 V6 GTA Nieuwe apk en db riem vervangen bij 200000 km
- 2002

Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark Progression Clima, Cruise control, Radio, Mistlamp, Lichtmetalen velgen Bij de verkoop van gebruikte voertuigen door CD-Cars wordt geen standaard garantie verstrekt. De koper aanvaardt het voertuig in de staat waarin het zich bevindt op het moment van aankoop, in
- 2005