Alfa Romeo 147 2.0 T.Spark 16V Selespeed Distinctive (2001)

Alfa Romeo 147
Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147Alfa Romeo 147 - interieurAlfa Romeo 147 - interieurAlfa Romeo 147 - interieur

Uitvoering147 2.0 T.Spark 16V Selespeed Distinctive
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2008

Ik ben sinds 7 november 2008 in het bezit van een Alfa Romeo 147 2.0 Twin Spark Selespeed.

Ik had nooit van mijzelf verwacht dat ik ooit zo\\\'n auto zou gaan rijden. Ik heb meer met Duitse merken dan met Italiaanse, maar door een beetje toeval rijd ik dus een Alfa.
Alfa heeft bij mij vooroordelen, omdat ik veel negatieve resenties heb gehoord. Maar een goede vriend, die mij de auto heeft verkocht, zegt dat dit meest wel verleden tijd is.

Tot nu toe, bevalt de auto mij uitstekend. Het is vooral een fijne auto om in te rijden. Het bochten gedrag is goed en de auto is in z\\\'n geheel ook stabiel. Hij presteert boven mij verwachting en combineert dit ook met redelijk laag verbruik. Nu niet meteen gaan denken, dat hij boven de 1 : 15 haalt, want dat is irrieel voor deze auto. Ik rijd gemiddeld 1:12 met deze auto en dat vind ik niet verkeerd.

Met mijn Golf VR6 haalde ik ook makkelijk 1:10. Ik ben over het algemeen een rustige rijder, die ook wel af en toe al het vermogen van de auto vraagt. Een snelle verkeerlicht sprint vind ik altijd wel leuk en ook de topsnelheid van de auto weten. Op de teller haal ik de 220 km/u, maar volgens de GPS komt dit overeen met 209 echte kilometers per uur.

De afwerking van de auto is goed. Dit is ook buiten mijn verwachting.

Verder kan ik nog niet zo heel veel over de auto zeggen, maar op dit moment bevalt hij mij wel.

Eerste kleine storing al geconstrateerd:

Selespeed gaat automatisch in de neutraal tijdens de autosnelweg rit, maar herstelt zichzelf dan weer. Even afwachten of dit een incident is, of een weerkomend euvel.

7,5