Alfa Romeo 147 2.0 T.Spark 16V Distinctive (2001)
Uitvoering | 147 2.0 T.Spark 16V Distinctive |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Als verwoed Alfa-rijder kon ik niet wachten tot de komst van de 147. Amper in de showroom van mijn vaste dealer in Voorburg bestelde ik de handgeschakelde 2.0 versie met diverse optiepakketten (levertijd 6 maanden!). Het model is in één woord prachtig en is een echte eye-catcher. Kofferruimte is echter klein. In het interieur heeft men gebruik gemaakt van kwalitatief betere materialen dan b.v. in de 145. De trekkracht van de 2.0 motor valt tegen. Ook het benzineverbruik, zeker met de airco aan, is met een 1 op 9,5 m.i. aan de hoge kant. De wegligging is formidabel.
De algehele afwerking is aan de matige kant. Piepjes en kraakjes komen nu al te voorschijn.
- Diverse lakbeschadigingen bij aflevering (is bijgewerkt).
- Schuifdak weigerde dienst na 4 dagen (is opgelost auto 5 dagen bij dealer gestaan).
- computerdisplay geeft regelmatig foutmelding m.b.t. branden verlichting (is tot op heden niet opgelost).
- condens in koplamp (is opgelost door dealer).
- bumper alsmede grillonderdelen los of niet juist gemonteerd (is opgelost door dealer).
- stuurbekrachtiging piept (is niet opgelost).
- achteruit is niet altijd goed in te schakelen(volgens dealer normaal dus niet opgelost).
olieverbruik van 1 liter op 1200 km (volgens dealer en importeur toelaatbaar en dus niet opgelost).
- koppeling kraakt bij schakelen boven 3000 toeren (dealer kan niets constateren en is dus niet opgelost).