Alfa Romeo 147 1.6 T.Spark 16V Progression (2001)
Uitvoering | 147 1.6 T.Spark 16V Progression |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Na slechte ervaringen met mijn 3e Alfa (een 155) zat ik eigenlijk op de gedachte ’eens een Alfa, nooit meer een Alfa’ maar toen de 147 verscheen met zijn fraaie ’Alessi’ voorzijde ging ik toch om. Ik kon snel een van de eerste 147ers krijgen omdat een klant van zijn optie af zag en liever bleef wachten op de 5-deurs versie.
Ik ben uitermate tevreden over mijn 147 en hierbij speelt ook de goede service van dealer Sam van Lingen in Houten een grote rol. Hier is de klant nog koning. De auto rijdt prima, de stoelen zitten goed en het interieur is fraai waarbij het dashboard erg indrukwekkend is. Door de ronde kokers waarin de snelheidsmeter en toerenteller zijn geplaatst kan mijn vrouw lekker niet zien hoe hard we rijden. Door de 3e deur en de wegklapbare achterbank (in twee delen) is de 147 multifunctioneel bruikbaar wat bij het vervoer van veel bagage of van grote spullen erg handig is; dat lukt met een 4-deurs sedan dan meestal niet.
Ben door de positieve ervaringen met de 147 weer een volwaardig Alfa liefhebber want met een Alfa heb je toch iets moois op de weg naast al die andere saaie voertuigen
die helemaal geen uitstraling of design hebben.
Veel last gehad van de rubber strip onder de de spoiler die bij de talloze verkeetsdrempels in Nederland over het asfalt schraapte. Paar maal vervangen daarna adviseerde zelfs de fabriek om hem maar permanent te verwijderen.
Ook de strips op het dak gaan soms los zitten en moeten dan worden vervangen of opnieuw worden vastgelijmd.
Heb bij 20.000 km last gehad van een lekkende kachel radiator; deze is onder garantie vervangen. Verder tot nu toe (even kloppen op een houten tafel) geen storingen of problemen gehad. Heb met kloppend hart naar de nieuwe GT Coupé gekeken maar de ruimte achterin valt heel erg tegen.
(Eigenlijk 2+2 auto (2 volw. + 2 kids)
Zie nu met spanning uit naar de introductie van de nieuwe 159.