Alfa Romeo 146 1.6 i.e. L (1996)

Alfa Romeo 146
Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146Alfa Romeo 146 - interieurAlfa Romeo 146 - interieur

Uitvoering146 1.6 i.e. L
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2000

Zag deze 146 staan bij mijn Suzuki / Alfa dealer en was na een proefrit meteen verkocht. Wat een geweldige auto. Jammer dat de motor (101Pk boxer) eigenlijk te licht is voor deze auto. Zeker als je ook de airco gebruikt ga je dit merken.
Je merkt dat het onderstel heel wat meer kan hebben. De boxer motor is overgenomen uit de Alfa33, welke aanmerkelijk lichter was dan de 145/146 serie.

Enige nadelen die ik tot nu toe heb kunnen ondekken zijn de volgende:
- Stuurbekrachtiging net iets te licht.
- Capaciteit van de verwarming is onvoldoende.
- Hoge tildrempel bagageruimte.

Voor de rest een ruime kleine middenklasser die in de door mij gekochte L (verwarmde, electrisch verstelbare spiegels, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel e.d.) uitvoering ook nog eens lekker luxe aangekleed is, met de volgende opties; ABS, tweede airbag en airco.
Groot pluspunt zijn tevens de geweldige stoelen waarin je gemakkelijk lange afstanden af kunt leggen. Waar eventuele kopers wel rekening mee moeten houden is dat de vering / demping sportief Alfa is. Het is duidelijk geen zwevend tapijt en je zult drempels e.d. dan ook vrij voorzichtig moeten nemen. Dit komt tevens door de lage voorkant van de auto.
Na de twee onderhoudsbeurten die we momenteel gehad hebben, kan ik gerust zeggen dat de onderhoudskosten me zeker niet tegenvallen. Ze liggen momenteel zelfs lager dan bij mijn voorgaande Suzuki, welke toch ook in zeer goede staat was.

- Koplampje stuk
- Eindemper vervangen (was nog originele)
Verder tot nu toe niets, wat zeer waarschijnlijk ook op het conto van mijn dealer komt, welke bij de afleveringsbeurt alle distributieriemen vervangen had en tevens de voorste triangels, welke bij de 145/146 een bekend slijtagepunt zijn. Ik heb in tegenstelling tot wat men vaak hoort ook nog geen enkel probleem gehad met de electrische installatie.

6,0