Alfa Romeo 145 1.6 i.e. L (1995)

Alfa Romeo 145
Alfa Romeo 145Alfa Romeo 145Alfa Romeo 145Alfa Romeo 145Alfa Romeo 145Alfa Romeo 145Alfa Romeo 145Alfa Romeo 145Alfa Romeo 145 - interieurAlfa Romeo 145 - interieur

Uitvoering145 1.6 i.e. L
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2004

De auto bevalt kort gezegd goed: ligt goed op de weg, stuurt lekker direct, comfortabel en snel genoeg en natuurlijk dat heerlijke geluid van die boxermoter.

De uitrustig is ook goed, de L-versie heeft zo goed als alle comfortverhogende zaken aan boord.

De bagageruimte is echter wel wat beperkt, zeker met een subwoofer achterin. Ook het motorgeluid op de snelweg had wel wat lager gekund (4.000 tpm bij 120-125 km/u). Ook de ruimte op de achterbank is een beetje beperkt, zeker met kinderzitjes en hij is niet echt zuinig

De enige kosten voor onderhoud die ik heb gehad zijn een APK incl.kleine beurt voor 180 euro, dit was inclusief een nieuwe accu, dus dat valt mee.

Ik heb een probleem met de inspuiting, maar wat het precies is, kan de dealer ook niet zeggen. Zolang ie me niet in de steek laat, gaat ie niet voor verder onderzoek naar de dealer.

Verder heb ik een probleem met het loslaten van de blanke beschermingslak, echter dit probleem doet zich meer voor bij auto’s van deze bouwperiode. Het is echter wel waardeverminderend en daarom best zonde.

Voor de rest heeft ie me nog niet in de steek gelaten, ook bij een halve meter sneeuw en 20 graden onder nul was het starten - lopen.

6,5