Weg met de beursbabes!

Beursbabes Brussel

Opvallende ontwikkelingen bij onze zuiderburen: niet alleen lukt het de Belgen wél om hun autoshow door te laten gaan, er is ook op nationaal niveau een discussie losgebarsten over de beursbabes. Op aandringen van de Belgische minister van Gelijke Kansen Joelle Milquet heeft de organisatie van de show een brief naar de exposanten gestuurd waarin met klem werd verzocht om de beursbabes er 'decent' bij te laten lopen.


Dit alles is vooral het gevolg van een incident op de Suzuki-stand vorig jaar. Een mannelijke bezoeker hield het niet meer na het zien van een schaarsgeklede booth babe en ging in een auto op de stand dus maar even 'stoom afblazen'. De man werd door de beveiliging verwijderd en het is uiteraard een exces, maar toch.


Op de persdagen van de mondiale autoshows staan ze er ook altijd en ik moet eerlijk zeggen dat ik soms wel eens moeite heb met het hele fenomeen 'beursbabes'. Er zijn er genoeg die het gewoon echt met z'n allen reuze naar hun zin hebben op een stand en ze verdienen er ook nog mee. Op zich niets mis mee. Maar ik zie ook regelmatig vadsige zestigers met vettig haar half kwijlend foto's maken van zwaar ongelukkig ogende, amper meerderjarige modellen die moederziel alleen bij een auto staan.


Dat soort fotografische aanranding maakt dat ik hier in deze blog nog een stap verder wil gaan: laten we gewoon helemaal stoppen met die beursbabes. Ik kom op zo'n show om nieuwe auto's te zien en mensen te interviewen en ik heb er geen behoefte aan om dan telkens een kronkelende vrouw op de motorkap te zien.


Als ik mooie vrouwen wil zien, kijk ik wel naar een show van Victoria's Secret. Of denk bijvoorbeeld aan het optreden van Jessica Alba in de geniale film Sin City. Daar horen de mooie vrouwen thuis en hangt er niet een zweem van heimelijke viezigheid omheen. Dus: weg met de beursbabes!

Lezersreacties (62)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens