Generatiekloof

Lamborghini Reventón in Forza Motorsport 3
We zijn op de AutoWeek-redactie eensgezind in onze gemeenschappelijke passie: auto's. Toch heeft iedereen zo z'n eigen favoriete merk, dat –in tegenstelling tot wat de liefhebbers van complottheorieën op deze site bij hoog en bij laag beweren- niet per definitie uit Wolfsburg of Ingolstadt komt. Dan is er ook nog eens een generatiekloof tussen de dertigplussers en de 'jonkies', waar ik zo vrij ben om mijzelf (29) maar onder te scharen.
Collega Roy en ik zijn namelijk nadrukkelijk fan van racespellen, terwijl de dertigers er niets van moeten hebben. Onze krachten meten was er echter nooit bij, want hij heeft een Xbox 360 en ik koos mede vanwege de Blueray-speler destijds voor de Playstation 3 met Gran Turismo 5: Prologue. Dit in de veronderstelling dat het volledige spel niet lang meer op zich zou laten wachten. Dat was 2008. Inmiddels vervloek ik het perfectionisme van GT-onwikkelaar Kazunori Yamauchi, want volgens de laatste berichten komt Gran Turismo 5 pas in maart 2010 in Japan op de markt. Traditioneel komt Europa nog later aan de beurt, dus ik reken er niet op dat ik voor de zomer het felbegeerde schijfje in m'n PS3 kan schuiven.
We wilden op de redactie eens uitvinden hoe realistisch racespellen nou eigenlijk zijn en de introductie van Forza Motorsport 3, dat wél op tijd is voor de aanmerende pakjesboot en de slee van Rudolph, is daar natuurlijk een ideale aanleiding voor. Kan ik meteen kijken of ik toch eigenlijk beter een Xbox 360 had kunnen kopen. Roy, Stéphan en ik gaan binnenkort naar de redactie van Gamer.nl om de proef op de som te nemen. Is iemand met racelicentie en ervaring op circuits sneller (Stéphan), of heb je meer aan een zeer groot aantal rondjes in Gran Turismo (ondergetekende)? Roy, ik wil je verder niet onder druk zetten, maar met jouw Forza-ervaring verwacht ik van jou niet minder dan een eerste plek!

Lezersreacties (28)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens