Kan ik voor een oldtimer een milieuvignet in Frankrijk krijgen?

Citroen CX GTi Turbo - Peugeot 505 Turbo

In Frankrijk is een milieuvignet ofwel een certificat qualité de l’air (Crit’Air). Die is verplicht in onder andere Parijs en verschillende regio’s. Voor auto’s ouder dan 30 jaar is deze niet verkrijgbaar met een buitenlands kenteken. Wat kun je doen?

De auto’s die in een Franse milieuzone rijden, moeten zijn voorzien van een milieuvignet. Heb je die niet, dan kun je een boete van €68 krijgen. De milieusticker kan zes kleuren hebben, afhankelijk van hoe schoon of vervuilend je auto is. 

Van onze partner
Milieusticker, vignet nodig?
In veel gebieden in Frankrijk en Duitsland moet je een vignet op je auto hebben. Bestel je Vignette Crit’Air, E-Plakette of milieusticker bij VignetBestellen. Gewoon in het Nederlands. Ook voor je (tol)vignet dat je in Oostenrijk en Zwitserland moet hebben. Regel het op tijd!

Milieustickers in Frankrijk

Het Vignette Crit’Air is er in zes ‘smaken’. Elektrische auto’s en waterstofauto's hebben een ‘eigen’ groen vignet. Vervolgens zijn er vignetten voor:

  1. auto’s op lpg en plug-in hybride auto’s en auto’s met benzinemotor vanaf bouwjaar 1 januari 2011
  2. auto’s met een benzinemotor van een bouwjaar tussen 1 januari 2006 en 31 december 2010 en met een dieselmotor vanaf 1 januari 2011
  3. auto’s met een benzinemotor met een bouwjaar tussen 1 januari 1997 en 31 december 2005 en met een dieselmotor tussen 1 januari 2006 en 31 december 2010
  4. auto’s met een dieselmotor met een bouwjaar tussen 1 januari 2001 en 31 december 2005
  5. auto’s met een dieselmotor met een bouwjaar tussen 1 juli 1997 en 31 december 2000

Oudere auto’s met een benzine- of dieselmotor krijgen geen Vignette Crit’Air als ze geen Frans kenteken hebben en mogen dus niet in een milieuzone rijden.

Van onze partner
Heb je plannen voor uitstapjes, trendy producten of een belevenis?
Je vindt bij vakantieveilingen.nl veel meer dan alleen reizen en hotels! Kijk er ook eens voor dagjes uit, het huren van een supercar en veel meer!

Oldtimer op lpg krijgt wél een milieuvignet in Frankrijk

Rijdt je klassieke auto op lpg? Dan kun je voor je historische auto wél een milieusticker aanvragen. Lpg heeft namelijk een lagere uitstoot en je krijgt dan een Vignette Crit’Air uit categorie 1. Daar heb je dan ook in de toekomst waarschijnlijk nog veel plezier van! Je kunt die sticker gewoon bestellen via de officiële website zoals je hieronder vindt.

Milieusticker voor je auto bestellen

Je kunt de vignetten uitsluitend bestellen via de officiële website; de prijs is €3,11 voor het vignet en €4,51 verzendkosten. Houd wel rekening met de verwerkings- en verzendtijd. De taal is standaard Frans maar ook Engels en Duits behoren tot de mogelijkheden. Ook in Nederland kun je het Vignette Crit'Air online bestellen. Je betaalt dan meer maar de taal is dan gewoon Nederlands.

Het vignet moet vervolgens aan de binnenzijde van de voorruit worden aangebracht.

Lees ook