Seat Ateca vs. VW Tiguan - Dubbeltest

Positionering binnen de familie

101 reacties

Video
AutoWeek 25 2016
AutoWeek 25 2016

Je leest het in AutoWeek 25 2016

Duurde het al heel lang voordat Volkswagen in 2007 eindelijk met een compacte SUV kwam, Seat wachtte zelfs tot 2016 om met de Ateca op de proppen te komen. Kortom, de VW Tiguan heeft er een concurrent uit eigen huis bij. In deze eerste confrontatie - waarbij we helaas niet over dezelfde motoren beschikten - kijken we of het straks misschien 1 - 0 voor Spanje wordt.

De populariteit van de SUV (en crossover) blijft maar stijgen. Succesnummers in de prijsklasse van de Tiguan en Ateca zijn de Nissan Qashqai, de Kia Sportage en de Hyundai Tucson. Bij Volkswagen duurde het tot 2007 voordat eindelijk de Tiguan verscheen, Skoda kwam twee jaar later met de Yeti en daar tussendoor presenteerde Audi de Q5. Bij Seat gebeurde wonderwel niets, afgezien van de Tribu-concept in 2007. In maart 2014 kondigde het Spaanse merk de komst van een SUV aan en die is er nu dan eindelijk. Onder de Spaanse zon kunnen we uitgebreid kennismaken met de nieuwe Ateca, waar we overigens al eens eerder een middag mee hebben gereden. Daarom hebben we er deze keer voor gekozen om hem te vergelijken met zijn concurrent uit eigen huis, de Volkswagen Tiguan.
Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

PRIVATE LEASE Seat Ateca

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (101) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.