Land Rover Freelander 2 TD4_e SE (2009)

Correcte reus

Land Rover Freelander 2 TD4e SE
Groen verkoopt, dus dan ook maar een eco-sausje over de SUV. Verschillende merken hebben inmiddels zo'n correcte reus in de aanbieding, waaronder Land Rover met de Freelander. Wij testten deze TD4e met start-/stopsysteem.

Een Land Rover mag worden gezien als de auto die overal kan komen, net even verder dan alle andere. Een imago dat al aan deze Britse terreinauto's kleeft sinds de dagen dat er alleen maar Spartaanse werkpaarden werden gebouwd. De Freelander vormt hierop geen uitzondering.

Tegenwoordig wordt de techniek ondersteund door een flink stuk elektronica, waardoor bijvoorbeeld zwaardere en duurdere permanente vierwielaandrijving achterwege kon blijven ten faveure van een Haldex-koppeling. Die laatste zorgt ervoor dat er pas extra wielen worden aangedreven als er gripverlies optreedt. De TD4e is voorzien van een start-/stopsysteem, dat ervoor moet zorgen dat het verbruik en de uitstoot lager zijn. Die bedragen hierdoor volgens de fabrieksopgave 179 g/km CO2 en 6,7 l/100 km diesel. Het levert de auto het lichtgroene energielabel C op. Hoewel we niet de door de fabriek opgegeven verbruikswaarden hebben weten te realiseren, kunnen we de Freelander ook zeker geen exorbitante drinker noemen.

Voor in de Land Rover vinden we een 160 pk sterke 2,2-liter viercilinder, afkomstig uit de samenwerking tussen Peugeot en Ford. De viercilinder moet flink z'n best doen om de bijna 1.800 kilo zware auto aan goede prestaties te helpen. Dat gaat helaas gepaard met een flinke geluidsproductie.

Geen stoplichtsprinter

Het start-/stopsysteem stelt ons ietwat teleur. De bediening is zoals gebruikelijk: eerst het systeem inschakelen met de Eco-knop en wanneer je voor het stoplicht staat de pook in neutraal zetten en de koppeling loslaten. Tot zover niets aan de hand. Zodra je de koppeling weer intrapt, wordt de motor automatisch gestart. Alleen gaat dat net even langzamer dan we tot nu toe bij andere systemen gewend zijn. Wie rap de eerste versnelling inschakelt en de koppeling op laat komen, loopt het risico dat de motor alweer afslaat voordat die goed en wel op gang is gekomen. Geduldig de motor aan laten slaan, is dus het devies. Om fatsoenlijk met het verkeer mee te komen ben je dan ook al snel geneigd om het start-/stopsysteem te laten voor wat het is. Jammer, want het hele eco-effect wordt op zo in één klap tenietgedaan.

Dat de Land Rover een serieuze offroader is, steekt hij zeker niet onder stoelen of banken. Helaas heeft het potentieel op ongebaande wegen z'n weerslag op het weggedrag in het dagelijks verkeer. Allereerst zijn er de modder- en sneeuwbanden die zorgen dat net de scherpte ontbreekt. Verder is het onderstel zo opgezet om in het terrein zo lang mogelijk contact met de ondergrond te houden. Dit wordt bereikt door soepele veren en stabilisatoren te gebruiken. Een direct gevolg hiervan is dat de Freelander nogal deint en in bochten ook wat overhelt.

Ook met een bovengemiddeld postuur is het geen probleem om een ontspannen houding achter het stuur te vinden. Het starten van de motor gaat met een druk op de knop. De afleesbaarheid van de klokkenwinkel is gewoon goed. Prettig is dat de Land Rover nog beschikt over een temperatuurmeter. Jammer is wel dat een flink aantal bedieningsknoppen net even te laag zitten, zodat je ervoor uit je stoel moet komen en je blik van het verkeer moet afwenden.

Signalement

Merk Land Rover
Model Freelander 2.2_e TD4 SE
Carrosserie 5-deurs, suv
Transmissie 6 versnellingen, handgeschakeld
Aandrijving 4wd
Prijs € 51.900

Specificaties

Brandstof diesel
Motor 4-cil. in lijn
Cilinderinhoud 2.179 cc
Maximaal vermogen 118 kW / 160 pk bij 4.000 tpm
Maximaal koppel 400 Nm bij 2.000 tpm
Inhoud brandstoftank 68 l
Lengte / breedte / hoogte 4.500 mm / 1.910 mm / 1.740 mm
Wielbasis 2.660 mm
Massa leeg 1.790 kg
Laadvermogen 715 kg
Aanhangermassa geremd / ongeremd 2.000 kg / 750 kg
Banden235/65R17Prijzen
Topsnelheid 181 km/h
Acceleratie 0-100 km/h 11,7 s (fabrieksopgave: 11,7 s)
Acceleratie 50-80 km/h in 3/4 3,8 s / 5,8 s
Acceleratie 80-120 km/h in 4/5 9,1 s / 11,5 s
Brandstofverbruik 6,7 l/100km
CO2-uitstoot 179 g/km

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.