Jeep Compass - Renault Kadjar

Wereldburgers

AutoWeek Cover 04 2018
AutoWeek 04 2018
AutoWeek 04 2018

Je leest het in AutoWeek 04 2018

De nieuwe Jeep Compass is eind afgelopen jaar op Europese bodem aangeland. Een verfrissende nieuwkomer in een zwaar bevochten segment. We zetten hemnaast de Renault Kadjar, één van de modellen waar hij het tegen moet gaan opnemen.

De nieuwe Jeep Compass is een auto met een dubbele taak. Hij vervangt niet alleen zijn gelijknamige voorganger, maar ook de Patriot, die een aantal jaren geleden al van het menu verdween. Fiat-opperhoofd Sergio Marchionne besloot na de overname van Chrysler/Jeep immers dat het aantal modellen bij de Amerikaanse merken moest worden teruggedrongen. De nog resterende ruim achthonderd Patriot-eigenaren in ons land kunnen nu dus bij de Jeep-dealer terecht voor een nieuwe Compass. Dit nieuwe model is opgebouwd met Fiat 500L-componenten, maar de ontwerpers hebben ervoor gezorgd dat de auto wel een echt Jeep-gezicht kreeg. De typerende grille met de zeven verticale luchtinlaten, die Jeep al toepast sinds de Willys uit het midden van de vorige eeuw, zit nog steeds op de nieuwe Compass, al zijn de openingen door de jaren heen steeds lager geworden. Het zijaanzicht van de auto is een stuk minder karakteristiek, maar volgt wel de huidige trends met de apart vormgegeven C-stijl met een verchroomde, Opel-achtige krul, die suggereert dat het dak nog wat steiler afloopt dan het in werkelijkheid doet. Aan de achterkant valt vooral het heel lage, geknepen achterruitje op, waardoor de achtersteven extra hoog en robuust oogt. Laat je in dit verband overigens niet teleurstellen door de wat bescheiden 17-inch wielen op onze Italiaanse persauto; in Nederland wordt de Limited standaard op 18-inch geleverd.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren