Zoek de verschillen: Braziliaanse Volkswagen Up

Volkswagen Up Brazilië
volkswagen upVolkswagen Up BraziliëVolkswagen Up BraziliëVolkswagen Up BraziliëVolkswagen Up BraziliëVolkswagen Up!Volkswagen Up BraziliëVolkswagen Up BraziliëVolkswagen Up Brazilië
Volkswagen heeft z'n Up ook in Brazilië in de verkooplijsten staan. Niets bijzonders, maar nu blijkt het kleintje daar toch echt te verschillen van het exemplaar dat hier in de showroom te vinden is.

De Up is sinds februari in de Braziliaanse showrooms te vinden. Deze week heeft Volkswagen z'n kleintje in het Zuid-Amerikaanse land voorzien van een automatische transmissie. Dat is niet echt nieuwswaardig, maar na het bekijken van de foto's van de Zuid-Amerikaanse Up is ons wat opmerkelijks opgevallen.

De Up die in de Braziliaanse staat Sao Paulo gelegen stad Taubaté van de band loopt, is namelijk zo'n 6 centimeter langer dan de Europese versie. Hierdoor heeft de stadsrakker plek voor een 55 liter metende brandstoftank – een stuk groter dan de 35-litertank waarmee 'onze' Up is uitgerust. Opvallender is wellicht de achterklep, waarvan het glazen gedeelte plaats heeft moeten maken voor plaatwerk. Daarmee lijkt de bilpartij van de Up meer op die van z'n Skoda- en Seat-broertjes.

Ook bij de achterportieren is iets opmerkelijks te vinden. De Braziliaanse driedeurs-Up beschikt namelijk niet over de schuin oplopende raamlijn (foto 1 en 2). Toch hebben de ontwerpers niet het volledige rechthoekige ruitje overgenomen van de Citigo en de Mii; de Up heeft een iets afgeronder stukje. De achterste zijruitjes van de vijfdeursversie verschillen eveneens van de exemplaren op de Europese Up. Waar de achterpassagiers het bij ons met klapraampjes moeten doen, krijgen de Brazilianen de beschikking over omlaag te slingeren exemplaren door het ruitje in de deur op te delen (foto 6 versus 7).

Het is ons onbekend waarom Volkswagen extra kosten heeft gemaakt om het ontwerp van de Up aan te passen voor de Braziliaanse markt. Je zou denken dat dergelijke modellen zo goedkoop mogelijk in de markt moeten worden gezet. Wie het weet, mag het zeggen ...

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum