Zo wordt de Lotus Eagle

Lotus Eagle | Illustratie Larson
Lotus komt deze zomer met de Eagle, het nieuwe model boven de Elise en de Exige. Hadden we kortgeleden nog spionagebeelden, nu kunnen we een impressie geven die met behulp van de foto's tot stand kwam.
In juli krijgen we het definitieve model te zien op de autoshow van London, en het model is een 2+2. Veel meer is er nog niet bekend, of het moet zijn dat de krachtbron midscheeps geplaatst wordt. Welke krachtbron? Naar verluidt krijgt –ie een 3.5 V6 van Toyota. Lotus werkt al met Toyotamotoren, zo heeft het hoogtoerige 1.8-blok, eventueel voorzien een compressor, een plekje gekregen in de Elise en de Exige, terwijl de Europa weer een 2.0 turbo van GM heeft. Maar een V6 voor de Eagle...wij zien het wel zitten. En dan nog het uiterlijk van de auto. Deze illustratie heeft onze computerkunstenaar gemaakt met behulp van spionagefoto's. Die worden de laatste tijd bij bosjes geschoten, want al enige tijd steken de Engelsen het Kanaal over. De Lotusingenieurs zijn bezig aan de laatste loodjes van de Eagle, en knallen de nieuwe bolide al over de Nürburgring. Ze hebben nog even want het model wordt weliswaar getoond in juli, pas in 2009 kunnen we de auto op de weg gaan tegenkomen.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.