Williams F1 presenteert nieuwe auto

Gulf is er weer bij

Williams F1

Na Haas en Red Bull is het nu aan Williams de beurt om zijn nieuwe F1-auto te tonen. Andermaal gaat het vooral om de kleurstelling, al zorgt dat niet voor al te grote veranderingen.

Williams is het derde team dat een vooruitblik deelt op het nieuwe Formule 1-seizoen. Net als bij Haas en Red Bull zien we nog niet het echte werk. Dat wil zeggen, hoewel de renstal het heeft over de FW45, vermoeden we dat we hier werkelijk de FW44 van vorig jaar nog zien. Wel is de kleurstelling nieuw, al moet gezegd worden dat Williams voor het eerst in lange tijd geen rigoureuze verandering ten opzichte van een jaar doorvoert. Het oogt allemaal redelijk vertrouwd.

Wel echt nieuw is het Gulf-logo op de achtervleugel. Williams maakt bekend dat het een sponsordeal heeft gesloten met de olieleverancier. Een flinke stap voor het tot de overname door Dorilton Capital nog zo financieel noodlijdende privéteam. De deal heeft vooralsnog niet tot gevolg dat de Williams in de iconische Gulf-kleurstelling wordt gespoten, maar wie weet komt daarin bij één of meerdere races dit jaar verandering. McLaren deed het eerder bijvoorbeeld ook al.

Williams heeft dit jaar opnieuw de van Red Bull geleende coureur Alexander Albon in de auto zitten. Professioneel hekkensluiter Nicholas Latifi is er niet meer bij, hij is vervangen door de Amerikaanse debutant Logan Sergeant. Die mag na een veelbelovend debuutseizoen in de Formule 2 nu zijn rijkunsten op het hoogste niveau vertonen.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.