Wereldwijd aantal laadpunten 60 procent gegroeid

Nederland op vierde plaats

Nissan Leaf elektrische auto opladen Duitsland

Wereldwijd gezien is het aantal openbare laadpunten voor elektrische auto's vorig jaar met maar liefst 60 procent toegenomen. China heeft veruit het grootste aandeel, maar Nederland staat nog altijd op de vierde (!) plek.

1 januari waren er wereldwijd ruim 862.000 openbare laadpunten voor elektrische auto's. Dat bericht Reuters op basis van cijfers van het International Energy Agency. In absolute aantallen de grootste groei ooit in een jaar tijd, maar ook procentueel was 2019 een goed jaar wat dat betreft. Eind 2019 stonden er maar liefst 60 procent meer laadpalen wereldwijd dan een jaar eerder. 31 procent daarvan zijn snelladers.

Opvallend is dat de groei vooral in China enorm is. Dat land heeft al sinds jaar en dag de meeste laadpunten, maar vorig jaar verdubbelde het aantal daar bijna. Maar liefst 60 procent van de wereldwijde publieke laadpunten vind je in China. Na de complete verzameling niet-gecategoriseerde overige landen (plaats 2) en de Verenigde Staten (plaats 3) heeft Nederland wereldwijd de meeste publieke laadpunten. Hier stond eind 2019 de teller op 50.000 publieke laadpunten, een krappe 6 procent van het wereldwijde aantal. Duitsland, Japan, Frankrijk en Groot-Brittannië (in die volgorde) hebben na Nederland de grootste aantallen.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.