Weer een niche gevuld: Audi Q8

Audi crosslane coupé concept car
Audi lijkt als doel te hebben om elk getal met de letter A en Q te combineren. Het merk uit Ingolstadt heeft opnieuw een niche gevonden en geeft groen licht voor de Q8: een fullsize crossover-coupé.

Volgens Car Magazine hebben de hoge heren het startsein gegeven om een lel van een crossover te gaan ontwikkelen. Het model gaat zijn basis delen met de volgende Q7 en moet een coupé-achtige uitstraling krijgen. Daarmee richt Audi zijn pijlen op BMW, die met zijn X6 een nieuw marktsegmentje gevonden lijkt te hebben.

Wie dit als muziek in de oren klinkt zal nog even geduld moeten hebben. Volgens Car Magazine hoeven we de platgedrukte SUV niet voor 2017 op de markt te verwachten. Naar verluidt moet de Q8 zo'n 350 kilo lichter worden dan de huidige Q7, die met 2.240 kilo niet bepaald een lichtgewicht is. De Q8 is niet het de enige crossover die Audi in het vat heeft zitten, er schijnen nog een Q2 en Q4 aan te komen.

PRIVATE LEASE Audi Q8

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.