VW zegt 1-liter auto vaarwel

VW zegt 1-liter auto vaarwel
Volkswagen stopt met ontwikkelen van superzuinige 1-liter auto's. Volgens de directie zijn de modellen te duur om te ontwikkelen. Vervolgens schrikt de hoge aanschafprijs kopers af.
Volkswagen stopt met ontwikkelen van superzuinige 1-liter auto's. Volgens de directie zijn de modellen te duur om te ontwikkelen. Vervolgens schrikt de hoge aanschafprijs kopers af. Volgens Volkswagen-directeur Bernd Pischetsrieder kan de auto niet voor een reële prijs worden geproduceerd. Pieschetsrieder doet zijn uitspraak in de Duitse editie van de Financial Times. In Nederland zou de prijs van een eventueel productiemodel ruim boven de 20.000 euro liggen. De 1-liter auto, een model dat 1 liter brandstof per 100 km verbruikt, was een prestigeproject van voormalig Volkswagen-chef Ferdinand Piech. Het idee is na een ontwikkelingstijd van 3 jaar nu definitief afgeschoten. Enige tijd geleden heeft Volkswagen getest met een prototype dat een verbruik van 1:100 zou kunnen halen.
Ook de 3-liter auto's die Volkswagen en Audi op het moment in productie hebben, krijgen geen opvolger. De Lupo 3L, die een verbruik kan halen van 1:33, zal voorlopig nog worden doorgebouwd, al zijn de verkoopcijfers teleurstellend. Sinds de introductie in 1999 hebben slechts 27.000 exemplaren een eigenaar gevonden. VW had op het dubbele aantal gerekend. Audi stopt wegens teleurstellende verkoopcijfers zelfs nog dit jaar met de productie van de A2 1,2-liter TDI, de 3-liter versie van dit model.

PRIVATE LEASE Volkswagen