Voor Nederland: Renault Kangoo Z.E. pick-up

In vier smaakjes

Renault Kangoo Z.E. pick-up

Vorige week kregen we van Renaults internationale ontwikkelingsafdeling nog een prototype van de volgende Kangoo Z.E. te zien. De Nederlandse importeur komt met ander Kangoo-nieuws, want de besteller komt nu officieel ook als pick-up op de weg.

De Kangoo wordt al generaties lang door lokale ondernemingen, zoals Durisotti, omgebouwd tot pick-up. Via de officiële kanalen van Renault wordt er nu een nieuwe variant aangeboden. Als basis voor de pick-up is een Kangoo Z.E. Maxi genomen. Het bedrijf Agrément Carrossier Veth Automotive ging vervolgens met de Franse bestelauto aan de slag en komt met vier soorten opbouw. Deze variëren van een Kangoo pick-up zonder opbouw tot een variant met een kiepbare veegvuilopbouw van lichtgewicht kunststof.

Onder de kap is er niets veranderd aan de elektrische besteller. De 44 kW sterke elektromotor put zijn kracht uit een 33 kWh batterij. Binnen zes uur zit de batterij weer vol, binnen een uur laadtijd zou het rijbereik met ongeveer 35 kilometer moeten zijn toegenomen. Een volle accu is goed voor zo'n 200 kilometer actieradius. Prijzen voor de Kangoo Z.E. pick-up beginnen bij € 33.584 (exclusief BTW) op basis van batterijkoop.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.