Voor de postbode: Renault Kangoo Z.E.

Renault Kangoo Z.E. Concept
Renault Kangoo Z.E. ConceptRenault Kangoo Z.E. ConceptRenault Kangoo Z.E. ConceptRenault Kangoo Z.E. ConceptRenault Kangoo Z.E. Concept
Een van de vier elektrische modellen die Renault in Frankfurt toont, is deze Kangoo Z.E. Concept. Het moet de het tweede EV zijn dat het merk op de markt brengt, en wel binnen twee jaar.
Inderdaad, in 2011 is deze elektrische Kangoo gewoon te koop. Nou ja, een wat normalere variant van de Kangoo Express natuurlijk. Renault mikt vervolgens vooral op de zakelijke vlootmarkt. Voor bedrijven die binnen een bepaalde range al hun kilometers maken, zoals postbestellers, is elektrisch rijden natuurlijk ideaal. Het grote nadeel van de beperkte actieradius vervalt immers. Deze Kangoo heeft een elektromotor met 95 pk en 226 Nm koppel. De auto beschikt over een lithium-ionaccu, heeft een topsnelheid van 130 km/h en kan op één laadbeurt 160 km ver komen. Om het rendement verder omhoog te halen, heeft Renault het dak voorzien van zonnecellen. Normaal laden duurt tussen de vier en acht uur, snelladen middels een 440-voltaansluiting moet volgens Renault in 20 minuten kunnen. Nog sneller gaat het simpelweg wisselen van de accu, een proces waarvoor Renault-Nissan al een tijd samenwerkt met Betterplace. Binnen drie minuten, evenlang als het voltanken van een normale auto, zo stipt Renault aan, is de lege accu vervangen door een volle variant.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum