Volkswagen Tristar: burger-Unimog

Volkswagen Tristar
Volkswagen Tristar Volkswagen Tristar Volkswagen Tristar Volkswagen Tristar Volkswagen Tristar Volkswagen Tristar Volkswagen Tristar
In Hannover vindt momenteel de IAA voor bedrijfsauto's plaats. Volkswagen heeft er deze Tristar geparkeerd, een terreinwaardige Transporter in een stoere verpakking.

De Tristar is een pick-up met dubbele cabine, die z'n genen deelt met de huidige Transporter. We zien een stoer aangekleed model dat 3 centimeter hoger op z'n poten staat dan de reguliere Transporters. Om z'n 17-inchwielen zitten offroad-banden en de Tristar wordt verder uitgerust met een lier, ledkoplampen en het 'verplichte' zwarte plastic op onder andere de wielkasten en bumpers.

Werpen we een blik op z'n binnenste, dan zien we dat Volkswagen het interieur heeft volgehangen met leer, glimmende accenten en - jawel - een espressoapparaat. Een 20-inch- tablet is van de partij voor de multimedia-uitingen.

Onder de kap ligt een 2,0-liter TDI, die het tot 205 pk en 450 Nm schopt. Schakelen gaat met een zeventraps DSG-bak en deze automatische transmissie stuurt het vermogen via Volkswagens 4Motion-systeem naar alle vier de wielen. Een sprintje naar de 100 km/h moet in zo'n 10 seconden achter de rug zijn. Z'n topsnelheid ligt op 185 km/h.

Volkswagen heeft met de Tristar ongetwijfeld niet alleen een stoer showmodel in gedachten gehad. Wij gaan ervan uit dat we designelementen van dit studiemodel terugzien op de volgende generatie van de Transporter. Denk hierbij met name aan de indeling van de voor- en achterzijde.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum