Volkswagen Transporter breekt Ring-record

Revo Volkswagen T5 Ring-record
Revo Volkswagen T5 Ring-recordRevo Volkswagen T5 Ring-recordRevo Volkswagen T5 Ring-recordRevo Volkswagen T5 Ring-recordRevo Volkswagen T5 Ring-record
Zo nu en dan worden bestelbusjes volgepompt met bakken pk's en de Volkswagen Transporter is daar meer dan eens slachtoffer van. Een door Revo onder handen genomen exemplaar heeft op de Nürburgring een wel heel snelle tijd neergezet.

De Duitse tuner Revo heeft een T5 met 2.0 liter TDI in de neus zodanig onder handen genomen dat-ie nu 225 pk levert. Top Gear heeft ooit Sabine Schmitz achter het stuur van een Ford Transit gezet en vervolgens over de 'Ring gejaagd, met een tijd van 10 minuten en 8 seconden tot gevolg. De opgepepte Volkswagen heeft het klusje op zijn beurt in 9 minuten en 57 seconden weten te klaren, en heeft daarmee het record van 'snelste bestelbus op de 'Ring' verbroken.

Voor de recordpoging is geen hagelnieuw exemplaar gebruikt. De T5 had, voor-ie bij Revo op bezoek kwam, al bijna 130.000 kilometer op de teller staan. Een aangepast CPU, een speciaal uitlaatsysteem en een intercooler van de planken van Forge hebben het vermogen van de bus opgekrikt naar 225 pk. Bilstein werd opgebeld voor de levering van een mooie verlagingset en z'n sloffen waren afkomstig van Team Dynamics. Voor de recordpoging had Revo overigens niet de beschikking over een lege baan, de tuners zeggen benieuwd te zijn hoe snel de Transporter was geweest 'als we alle ruimte hadden gehad'.

Altijd al willen weten hoe een rondje 'Ring per T5 eruit ziet? Bekijk dan hieronder de video!

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum