"Volkswagen stopt in 2012 met Santana"

"Volkswagen stopt in 2012 met Santana"
Shanghai Volkswagen Automotive stopt volgens Chinese media in 2012 met de productie van de Santana, die sinds 1983 in dat land wordt gebouwd.
Volkswagen heeft met de Santana in China aardig meegeholpen aan de massamotorisatie in dat land. In 2012 gaat de auto naar verluidt definitief uit productie. Dan maakt hij plaats voor de modernere Lavida. Het is het tweede nieuws in korte tijd van een VW-icoon die met pensioen wordt gestuurd. Sinds Dongfeng, de Chinese tak van Peugeot en Citroën de Fukang uit productie heeft gehaald, gaan er al stemmen op dat de dagen van de Santana zijn geteld. De Fukang stond eveneens aan de wieg van het massale autobezit in China en was een afstammeling van de Citroën ZX. Het gaat bepaald niet slecht met de Santana-verkopen. Vanaf het begin van zijn Chinese carrière in 1983 zijn er 3,21 miljoen stuks verkocht. Van januari tot en met april zijn er 56.012 stuks verkocht; in april alleen al waren het er 16.765. In totaal zorgt de Santana voor dertig procent van de verkopen van Shanghai Volkswagen Automotive. Intussen masseert Volkswagen in China de markt voor de komst van de Lavida. In de campagne die om de auto wordt gevoerd, wordt gesproken over de Duitse afkomst van de auto, zijn mooie vorm en comfortabele rij-eigenschappen. Daarmee moet hij het succes van de Santana een vervolg geven.

Lezersreacties (61) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.