Volgend infotainment Renault-Nissan van Google

Over drie jaar op de markt

Renault Clio
Renault heeft samen met alliantiegenoten Nissan en Mitsubishi een overeenkomst met Google getekend voor de samenwerking voor een nieuw infotainmentsysteem. Onder andere Google Maps en Google Play Store vinden in de toekomst hun weg naar modellen van de drie merken.

De nieuwe generatie van het infotainmentsysteem dat door Renault-Nissan-Mitsubishi zal worden gebruikt, draait op het Android-besturingssysteem van Google. Daarmee zijn bijvoorbeeld een live verbinding met Google Maps voor actuele problemen op de weg, het downloaden van verschillende apps uit de Google Play Store en het bedienen van voertuigfuncties door middel van spraak in de toekomst mogelijk. Hoewel de drie merken samenwerken, heeft elk merk de flexibiliteit om specifieke functies boven op het gemeenschappelijke Android-platform te creëren. Gebruikers van andere besturingssystemen hoeven zich overigens geen zorgen te maken, want het systeem is volgens Renault ook bruikbaar voor bijvoorbeeld Apple iOS-bezitters.

De nieuwe samenwerking met Google, waarvan de eerste resultaten in 2021 op de markt verschijnen, sluit aan bij het middellange-termijnplan van het bondgenootschap. Waar het nu samen goed is voor de wereldwijde jaarlijkse verkoop van 10,6 miljoen voertuigen, moet dit aantal binnen vier jaar toenemen tot 14 miljoen stuks. Naast nieuwe technologieën staat de lancering van twaalf volledig elektrische auto's samen met een marktintroductie van een batterij aan autonome-rijsystemen op de planning.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.