Vernieuwde Hyundai i30 N te zien

Voortaan met automaat

Hyundai i30 N

Hyundai heeft de eerste officiële foto's vrijgegeven van de vernieuwde i30 N. Het heftige uiterlijk wordt niet afgezwakt, en dat is goed nieuws!

Hyundai stelde de gefacelifte i30 tijdens wat de Autosalon van Genève had moeten zijn aan de wereld voor. In één ruk werden niet alleen de i30 Hatchback, maar ook de i30 Fastback en i30 Wagon vernieuwd. Hyundai introduceerde direct een nieuwe N-Line, maar de échte N-pret hield Hyundai nog even onder de pet. Hyundai presenteert mogelijk nog dit najaar in volle glorie zijn misschien wel spannendste model ooit. Eerst krijgen we nog een stel schimmige foto's van de vernieuwde hot hatch te zien.

Over het uiterlijk van de vernieuwde i30 N kunnen we kort zijn. Dat oogt namelijk nog net zo dik als dat van de reeds bekende versie. Natuurlijk profiteert ook de i30 N van de komst van de vernieuwde grille en aangepaste bumpers die de opfrisbeurt naar de reguliere i30's bracht. De knalpijpen onderaan de bilpartij lijken iets te zijn gegroeid. Het 19-inch lichtmetaal onder de auto is ogenschijnlijk helemaal nieuw. Tot op heden was de i30 N, net als de i30 N Fastback, alleen met een handgeschakelde transmissie te krijgen. Hyundai meldt dat de gewijzigde i30 N in ieder geval ook leverbaar wordt met een nieuwe achttraps automaat met dubbele koppeling, die speciaal is aangepast aan het hart van de i30 N en derhalve N DCT is gedoopt.

Of de facelift ook betekent dat er wijzigingen aan de geblazen 2.0 zijn doorgevoerd, is nog even afwachten. Die viercilinder stampt er momenteel 250 pk en 353 Nm uit, maar levert met het optionele Performance Package een stevige 275 pk en 353 Nm. Spoedig meer!

PRIVATE LEASE Hyundai i30

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.