Vernieuwde Ford F-150 onderweg

Forse facelift

Ford F150 spionage
Ford F150 spionageFord F150 spionageFord F150 spionageFord F150 spionageFord F150 spionageFord F150 spionageFord F150 spionage

De Ford F-150 is niet alleen Fords verkooptopper, maar ook de best verkochte auto in de VS. Groot nieuws dus dat er een fikse facelift aan zit te komen. De F-150 laat niet alleen z'n nieuwe neus, maar ook het interieur alvast zien.

De Ford F-150 loopt in z'n huidige vorm alweer vijf jaar mee en kreeg in 2017 een eerste facelift aangemeten. Nu is het tijd voor de derde ronde en daarbij gaat de boel opnieuw behoorlijk op de schop. De pick-up krijgt een andere grille aangemeten en ook de koplampen zijn geheel nieuw. Ook de huidige voorbumper wordt vervangen door iets nieuws. In het interieur, dat dankzij onze spionagefotograaf ook duidelijk te zien is, heeft de ontwikkeling ook niet stilgestaan. In grote lijnen oogt het nog bekend, maar in het midden van het dashboard treft men voortaan een veel groter infotainmentscherm. Om daar ruimte te maken voor te maken, is de bediening van de climate control iets naar beneden verhuisd.

Al met al moet het de F-150 in gereedheid brengen voor waarschijnlijk de laatste ronde van deze generatie. Dat kon wel eens een hele belangrijke ronde worden, want ook op technisch gebied gaat Ford behoorlijk ver met de vernieuwing. Er zit namelijk een heuse hybridevariant én zelfs een volledig elektrische versie in het vat. Ook een plug-in hybride staat naar verluidt in de kraamkamer in Michigan. Of al dat nieuws al direct voor deze facelift geldt of dat bijvoorbeeld de elektrische versie toch nog tot de geheel nieuwe volgende generatie op zich laat wachten, is nog niet bekend.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Ford eind deze maand op de Detroit Motor Show het onthullingsdoek van de vernieuwde F-150 zou trekken. Dat is nu uiteraard helaas niet mogelijk, maar dat hoeft niet te betekenen dat het wachten langer gaat duren. Ergens in de komende weken weten we dus meer.

PRIVATE LEASE Ford F-150

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.