Venucia toont concept-car in Sjanghai

Kleintje The X

Venucia teaser

Venucia, een merk dat Nissan samen met Dongfeng in China voert, brengt een studiemodel mee naar Auto China. We krijgen een stel eerste plaagplaten te zien.

Vorig jaar rond deze tijd liet Venucia de The X Concept zien, een studiemodel waarmee het merk een voorproefje gaf van een volledig nieuwe SUV die het in de ontwikkelingskamers heeft staan. Daarnaast introduceerde Venucia met die concept-car een nieuwe designtaal, die we straks zullen zien terugkeren op een compactere concept-car.

Venucia toont namelijk de eerste schetsen van een nieuw studiemodel dat straks in Sjanghai zijn publieksdebuut beleeft. Vooral het zijaanzicht van de nog naamloze showauto vertoont sterke overeenkomsten met dat van de al genoemde The X. Aan de achterkant trekken enorme, in rechte lijnen geplaatste lichtunits de aandacht, terwijl het aan de voorzijde vooral de grille en de koplampen zijn die opvallen. Technische specificaties houdt Venucia nog even onder de pet. Overigens is het nog maar de vraag of het bedrijf die straks überhaupt vrijgeeft, omdat de The X Concept het destijds ook zonder enige toelichting moest stellen.

De vorig jaar getoonde The X: