Vanafprijs vernieuwde Volkswagen Sportsvan bekend

Vooral vanbinnen vernieuwd

Vanafprijs vernieuwde Volkswagen Sportsvan bekend
In augustus legde Volkswagen na de Golf ook de Sportsvan op de snijtafel. Nu is bekend wat de aangescherpte MPV moet kosten.

Wie € 27.050 meebrengt naar de Volkswagendealer, krijgt de sleutels van een nieuwe Sportsvan in Trendline-trim overhandigd. In dat geval heeft de Sportsvan een 85 pk sterke 1.0 TSI in het vooronder, een voor dit model nieuwe driecilinder. Het blok is er tevens in een krachtigere, 110 pk sterke smaak. Hoger op de ladder verschijnen een 130 en 150 pk sterke 1.5 TSI (met actieve cilinderuitschakeling). Dieselen kan met een 115 pk sterke 1.6 TDI en met een 150 pk krachtige 2.0 TDI. Elke Sportsvan met minimaal 150 pk aan spierkracht beschikt standaard over een DSG-transmissie.

Op optisch vlak is de Sportsvan niet bepaald heftig aangepakt. Rondom zijn nieuwe bumpers gemonteerd en in de aangepaste koplampunits is led-dagrijverlichting geïntegreerd. Led-achterlichten zijn standaard. Ook is er een nieuwe lijn lichtmetalen velgen beschikbaar (16-18 inch). In het interieur zorgen nieuwe bekledingsmaterialen en afwerkingsaccenten voor een frissere en hoogwaardigere uitstraling.

Net als de Golf profiteert de Sportsvan van nieuwe assistentiesystemen en ook het infotainment is opgewaardeerd. De basis-Sportsvan krijgt een 16,5 centimeter groot kleurendisplay, een scherm dat ook in de formaten 20,3 en 23,4 centimeter te krijgen is.

Lezersreacties (73) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.