Onder het mes: Volkswagen Sportsvan

Golf-updates voor Sportsvan

Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)
Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)Volkswagen Sportsvan (facelift 2017)
Eind vorig jaar werd de Golf gefacelift en nu is ook de daaraan gerelateerde Volkswagen Sportsvan op de snijtafel gelegd. Tijdens de IAA in Frankfurt beleeft de herziene versie zijn publieksdebuut.

In november 2016 werd de Volkswagen Golf zowel optisch als technisch fijngeslepen. Tijdens de IAA van Frankfurt schuift Volkswagen de vernieuwde Sportsvan naar voren. Net als bij de bijpuntsessie van de Golf heeft de fabrikant ook de Sportsvan op het eerste gezicht niet al te grondig onder handen genomen.

Hij krijgt nieuwe bumpers aan de voor- en achterzijde en ook de koplampen zijn vernieuwd. De optionele xenonkijkers worden vervangen door ledkoplampen, terwijl ledachterlichten standaard zijn op alle versies. Aan de onderzijde van de grille zien we een chroomkleurige strip die optisch doorloopt in de koplampunits. De facelift behelst verder de toevoeging van nieuwe lichtmetalen wielen en de komst van nieuwe lakkleuren.

Het interieur gaat erop vooruit dankzij nieuwe materialen en nieuwe met leer beklede stoelen. Een noviteit is de komst van het 9,2-inchdisplay dat hoort bij het nieuwe infotainmentsysteem, een systeem dat net als in de gefacelifte Golf ook met gebaren te bedienen is. Het aantal knoppen neemt door de komst van dit systeem af. De Sportsvan beschikt over nieuwe veiligheidssystemen, zoals Pedestrian Monitoring, Traffic Jam Assist (semiautonoom rijden tot 60 km/h), Emergency Assist, Trailer Assist en een vernieuwde versie van Park Assist.

Op de motorenlijst komt naar verwachting de nieuwe 1.5 TSI te staan die ook in de vernieuwde Golf een plek kreeg. Het blok is er met 130 pk en 150 pk en vervangt de 125 pk en 150 pk sterke 1.4 TSI. Ook de 110 pk 1.0 TSI verschijnt waarschijnlijk op de bestellijst, een blok dat op zijn beurt de 1.2 TSI van 110 pk opvolgt. Vanaf medio november is de auto ook in de Nederlandse showrooms te vinden.

Lezersreacties (134) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.